Mansikkakakku
Mansikkakakku on kevään juhlissa ehdoton herkku. Tämän kakun kanssa ei tarvitse tarjoilla muuta kuin kuohuvaa juotavaa.
Pohja
- 1½ pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa
Täyte
- 2½ dl vaahtoutuvaa kermavalmistetta
- tai vaniljakastiketta (1 tlk), vähälaktoosinen käy
- 250 g maitorahkaa tai sitruunarahkaa, vähälaktoosinen käy (1 tlk)
Väliin
- 2 dl mansikkasurvosta
- 2 dl viipaloituja mansikoita
Kostutukseen
- 1 dl maitoa tai laktoositonta maitojuomaa
- 1 tl vaniljasokeria
Koristeluun
- 250 g mansikoita (½ l)
- 1 ruukku minttua
Valmistusohje
Reseptin tarjoaa:
Mikäli pidät rapeasta keksikakusta, tarjoile mansikkakakku heti teon jälkeen. Jos taas pidät pehmeämmästä kakusta, anna mansikkakakun vetäytyä täytettynä muutamia tunteja tai yön yli jääkaapissa. Koristele kakku vasta tämän jälkeen.
Sulata taikinalevyt ja kauli kolmesta levystä leivinpaperin päällä isot, ruokalautasen kokoiset pyöreät kakkupohjat. Paista kakkupohjia 200-asteisessa uunissa n. 7 - 10 min ja jäähdytä.
Valmista täyte vatkaamalla vaahtoutuva kermavalmiste tai vaniljakastike kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka. Kokoa kakku tarjottimelle. Kostuta alimmaksi tuleva kakkupohja vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä pohjalle mansikkasurvosta, marjoja ja rahkaseosta. Nosta toinen levy päälle, ja tee toinen kerros samoin. Kostuta myös päällimmäiseksi tuleva levy ja levitä sen päälle loput rakkaseoksesta. Koristele viipaloiduin mansikoin ja mintunlehdin. Nosta kakku hetkeksi jääkaappiin, jotta sitä on helpompi leikata.
Mikäli pidät rapeasta keksikakusta, tarjoile kakku heti. Mikäli pidät pehmeämmästä kakusta, anna kakun vetäytyä täytettynä muutamia tunteja tai yön yli jääkaapissa, koristele vasta sitten.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa