Mascarpone-kaurakeksikakku
Leivo äidille tai kevään juhlien sankarille vastustamaton kakku kätevästä Kauramurotaikinasta. Täytteitä vaihtelemalla, saat juuri mieleisesi kakun.
Ainekset
- Noin 14 annosta
Pohjat
- 2 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (2 x 400 g)
Vaahto
- 2½ dl vaahtoutuvaa kermaa tai
- vaniljakastiketta
- 2 tlk mascarponejuustoa 500 g (toinen tölkki voi olla rahkaa)
- 1-2 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 rkl kermalikööriä (esim. Bailey's)
Kostutus
- noin 2 dl vahvaa kahvijuomaa
- 3 rkl kermalikööriä (esim. Bailey's)
Täyte
- 3 dl mansikkasurvosta
- 2 dl raparperihilloa
- koristeeksi mansikoita ja
- sitruunamelissan lehtiä
Valmistusohje
Kauli sulaneen taikinapaketin jokaisesta levyistä iso pyöreä levy (halkaisija 25-28 cm) leivinpaperin päällä. Paista kutakin pohjalevyä 200-asteisen uunin keskitasolla 7–10 minuuttia. Varo paistamasta liikaa. Jäähdytä pohjat.
Valmista täytevaahto. Vatkaa kerma tai vaniljakastike kovaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöinen eli hieman pehmennyt tuorejuusto (ja rahka). Mausta seos sokerilla, vaniljasokerilla ja liköörillä.
Kokoa torttu tarjoiluastialle. Yhdistä kahvi ja kermalikööri. Kostuta alimmainen torttupohja kahviseoksella. Levitä päälle puolet mansikkasurvoksesta ja sen päälle täytevaahtoa. Aseta toinen keksilevy päälle, kostuta ja levitä päälle raparperihillo ja vaahtoa. Kostuta kolmas pohja ja laita loput mansikkasurvoksesta sekä vaahto.
Levitä kakun päälle vaahtoa ja koristele mansikoilla ja sitruunamelissan lehdillä.
VINKKI: Käytä täytevaahdon tilalla jäätelöä, jonka maustat liköörillä. Säilytä tällöin pakastimessa ennen tarjoilua. Siirrä jäätelökakku tarjolle ja anna pehmetä puoli tuntia ennen tarjoilua.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti