Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kaurakeksikakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tuoreena keksikakku on rouskuvan rapea ja seuraavana päivänä mukavan pehmeä! Kakun voi siis maun mukaan nauttia heti tai antaa pohjan pehmetä jääkaapissa. Jos vieraita on isompi joukko, tee korkeampi kakku ja käytä pohjaan kaksi pakettia kauramurotaikinaa.

Kaurakeksipohjat

  • 1 pkt Myllyn Paras kauramurotaikinaa (sis. 2 levyä)

Väliin

  • n. 2 dl marjasosetta tai -hilloa
  • n. 2 dl vadelmia, puolukoita, herukoita, mansikoita tai lakkoja

Täytteeksi ja päälle

  • 1 tlk kuohukermaa (2 dl)
  • ½ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tlk maitorahkaa (250 g)

Kostutukseen

  • n. 1 dl maitoa
  • 1 tl vaniljasokeria

Koristeeksi

  • marjoja tai hedelmäpaloja
  • sitruunamelissan lehtiä

Valmistusohje

Kauli yhdestä taikinalevystä yksi iso (ruokalautasen kokoinen), pyöreä kaurakeksi leivinpaperin päällä. Leivo toinen samanlainen kakkupohja toisesta levystä. Kypsennä kakkupohjia 200-asteisen uunin keskitasolla 7-10 minuuttia. Jäähdytä pohjat.

Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokereilla, lisää rahka.

Kokoa kakku tarjottimelle. Kostuta alimmaksi tuleva jäähtynyt kaurakeksipohja vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä kaurakeksipohjalle marjasosetta, marjoja ja rahkaseosta. Laita toinen levy päälle. Kostuta levy ja levitä sille loppu rahkaseos.

Koristele marjoin ja tuorein yrtein. Kakun voi valmistaa jääkaappiin hieman aiemmin, jolloin sitä on helpompi leikata.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Tuoreimmat aiheesta

Keksit