Mainos

Kaurakeksikakku

Tuoreena keksikakku on rouskuvan rapea ja seuraavana päivänä mukavan pehmeä! Kakun voi siis maun mukaan nauttia heti tai antaa pohjan pehmetä jääkaapissa. Jos vieraita on isompi joukko, tee korkeampi kakku ja käytä pohjaan kaksi pakettia kauramurotaikinaa.

Kaurakeksipohjat

  • 1 pkt Myllyn Paras kauramurotaikinaa (sis. 2 levyä)

Väliin

  • n. 2 dl marjasosetta tai -hilloa
  • n. 2 dl vadelmia, puolukoita, herukoita, mansikoita tai lakkoja

Täytteeksi ja päälle

  • 1 tlk kuohukermaa (2 dl)
  • ½ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tlk maitorahkaa (250 g)

Kostutukseen

  • n. 1 dl maitoa
  • 1 tl vaniljasokeria

Koristeeksi

  • marjoja tai hedelmäpaloja
  • sitruunamelissan lehtiä

Valmistusohje

Kauli yhdestä taikinalevystä yksi iso (ruokalautasen kokoinen), pyöreä kaurakeksi leivinpaperin päällä. Leivo toinen samanlainen kakkupohja toisesta levystä. Kypsennä kakkupohjia 200-asteisen uunin keskitasolla 7-10 minuuttia. Jäähdytä pohjat.

Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokereilla, lisää rahka.

Kokoa kakku tarjottimelle. Kostuta alimmaksi tuleva jäähtynyt kaurakeksipohja vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä kaurakeksipohjalle marjasosetta, marjoja ja rahkaseosta. Laita toinen levy päälle. Kostuta levy ja levitä sille loppu rahkaseos.

Koristele marjoin ja tuorein yrtein. Kakun voi valmistaa jääkaappiin hieman aiemmin, jolloin sitä on helpompi leikata.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!