Joulumisu

joulumisu kuva
MTV

Huomenta Suomen Makujen aamu -ohjelmassa valmistettiin jouluisia leivonnaisia Nannan ja Marcoksen johdolla. Joulumisu on resepti niille jotka haluavat aattoaterialle jotain uutta. Helppo ja herkullinen jälkiruoka vie kielen mennessään.

Ainekset

  • 5 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 200 g luumurahkaa
  • 250 g mascarponea
  • 300 g Savoiardi- keksejä
  • 4 dl vahvaa jäähtynyttä kahvia tai espressoa
  • 2,5 rkl konjakkia (lasten versiossa voi korvata appelsiinimehulla)
  • tummaa kaakaojauhetta
  • tummaa suklaata
  • karpaloita

Valmistusohje

Riko kananmunat eritellen keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset sokerin kanssa vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka ja mascarpone. Vatkaa valkuaiset jämäkäksi vaahdoksi ja kääntele vaahto keltuaisseokseen. Sekoita kahvi ja konjakki keskenään laakeassa astiassa.

Laita valitsemasi vuoan pohjalle ohut kerros rahkaseosta. Raasta päälle tummaa suklaata. Kastele savoiardi-keksit yksi kerrallaan kevyesti kahvi-viinaseoksessa ja lado vierekkäin vuokaan. Laita uusi kerros seosta, raastettua suklaata ja toinen kerros keksejä. Lopuksi loput täytteestä päälle ja sitten joulumisu jääkaappiin vetäytymään ainakin pariksi tunniksi, mielellään yön yli.

Ennen tarjoilua siivilöi pinnalle reilu kerros tummaa kaakaojauhetta ja ripottele raastettua suklaata.

 

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.