Appelsiinisorbetti

Tämä on juhlava ja pirteän hapan jälkiruoka, joka tarjoillaan appelsiininkuorista. Jälkiruoan voit valmistella hyvissä ajoin etukäteen.

Kahdeksalle

  • 8 appelsiinia
  • 2 sitruunaa
  • 5 dl vettä
  • 2 ½ dl kidesokeria
  • hieman appelsiini- tai aprikoosimarmeladia

Valmistusohje

1. Pese ja kuivaa hedelmät. Leikkaa appelsiineista ”hattu” pois, purista mehu ja vedä pois kalvot niin että kuoret pysyvät kokonaisina. Raasta sitruunoiden kuoret ja purista mehu.

2. Keitä vesi, sokeri ja sitruunankuori sakeaksi sokeriliemeksi. Siivilöi liemi ja sekoita siihen sitten 2 dl appelsiinimehua sekä sitruunamehu. Laita pakkaseen ja vatkaa massaa muutamaan otteeseen pakastamisen aikana.

3. Penslaa appelsiininkuoret ulkopuolelta sulatetulla marmeladilla ja kierittele ne sokerissa. Täytä kuoret sorbetilla ja laita taas pakkaseen tarjoiluun asti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!