Avocadosalaatti soijakastikkeella
- Ruokavalio: Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 kerä lehtisalaattia
- 2 kourallista nuorta pinaattia (tai romainesalaattia, jos pinaattia ei ole saatavilla)
- 1 kourallinen silputtua rucolaa
- 2 kypsää avocadoa
- 1 dl paahdettuja mantelilastuja
Kastike
- 1 rkl soijaa
- 1 rkl hunajaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 tl seesamiöljyä
- 1/2 valkosipulinkynsi
- 1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
- 1 rkl sitruunamehua
- mustapippuria (suolaa)
Valmistusohje
Paahda ensin mantelit ja siemenet erikseen. Huuhtele salaatti ja pinaatin lehdet, poista pinaateista kovat varret ja pienennä kaikki vihreät suupaloiksi. Laita sekoituskulhoon silputun rucolan kanssa. Halkaise avocadot, irroita kypsä liha kuoresta ja kivestä, viipaloi pituussuunnassa suupalan kokoisiksi ja lisää salaattien sekaan.
Tee kastike. Hienonna valkosipuli ja sekoita se, paahdetut seesaminsiemenet sekä muut kastikkeen ainekset lasissa. Maista tarvitseeko kastike suolaa ja korjaa maku tarvittaessa. Sekoita kastike salaatin muihin aineksiin ja kumoa salaatti tarjoiluastiaan. Koristele mantelinlastuilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka