Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Avocadosalaatti soijakastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 1 kerä lehtisalaattia
  • 2 kourallista nuorta pinaattia (tai romainesalaattia, jos pinaattia ei ole saatavilla)
  • 1 kourallinen silputtua rucolaa
  • 2 kypsää avocadoa
  • 1 dl paahdettuja mantelilastuja

Kastike

  • 1 rkl soijaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl seesamiöljyä
  • 1/2 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • mustapippuria (suolaa)

Valmistusohje

Paahda ensin mantelit ja siemenet erikseen. Huuhtele salaatti ja pinaatin lehdet, poista pinaateista kovat varret ja pienennä kaikki vihreät suupaloiksi. Laita sekoituskulhoon silputun rucolan kanssa. Halkaise avocadot, irroita kypsä liha kuoresta ja kivestä, viipaloi pituussuunnassa suupalan kokoisiksi ja lisää salaattien sekaan.

Tee kastike. Hienonna valkosipuli ja sekoita se, paahdetut seesaminsiemenet sekä muut kastikkeen ainekset lasissa. Maista tarvitseeko kastike suolaa ja korjaa maku tarvittaessa. Sekoita kastike salaatin muihin aineksiin ja kumoa salaatti tarjoiluastiaan. Koristele mantelinlastuilla.

Tuoreimmat aiheesta

Avokadosalaatti