Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mustekala-avokadosalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Vain neljä minuuttia pannulla, sillä aikaa kun leikkaat avokadot halki, ja simsalabim, sinulla on mitä herkullisin salaatti, joka käy alkupalaksi tai omaksi ateriakseen. Mustekalat kutistuvat pannulla kovasti, joten niitä tarvitaan kaksi mieheen.

Neljälle

  • 8 pientä mustekalaa (calamares)
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 avokadoa
  • 1 punainen paprika
  • 250 g sekalaisia salaatinlehtiä
  • 1 ruukku punajuuren naatteja
  • 1 oksa tuoretta timjamia
  • sormisuolaa ja valkopippuria myllystä
  • oliiviöljyä paistamiseen + annoksille
  • valkoviinietikkaa

Valmistusohje

1. Puhdista ja huuhtele mustekalat huolella. Poista valkoinen, huokoinen "selkäruoto", jos se on jäljellä, muuten riittää, että tunnustelet sormin mustekalan sisältä ja vedät pois mahdollisesti tuntuvat pienet "luut". Taputtele mustekalat kuiviksi. Kuori valkosipulinkynnet ja murskaa ne kevyesti veitsenlappeella leikkuulautaa vasten.

2. Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla ja laita valkosipulinkynnet siihen, lisää mustekalat ja paista ne kullanruskeiksi 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Asettele sillä aikaa salaatit ja yrtit lautasille. Suikaloi paprika ja jaa lautasille, viipaloi avokadot ja lisää ne lautasille.

3. Nosta juuripaistetut mustekalat salaattipedille. Mausta hiutalesuolalla ja mustapippurilla myllystä. Tiputtele öljyä ja viinietikkaa kaiken ylle ja tarjoile heti.

Tuoreimmat aiheesta

Avokadosalaatti