Sienitoastit
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- 4 isokokoista paahtoleipäsiivua
- 800 g metsäsieniä
- n. 50 g voita
- hienonnettua persiljaa
- 2–4 hienonnettua valkosipulinkynttä
- 2–3 rkl sitruunamehua
- 1 ½ rkl omena- tai siiderietikkaa
- hienonnettua korianteria
- 4 ilmakuivattua kinkkusiivua
- suolaa ja mustapippuria
- oliiviöljyä
- (rouhittua hassel- tai saksanpähkinää)
- (salaattia)
Valmistusohje
Pese, kuivaa ja hienonna sienet leikkaamalla tai repimällä. Sulata voi isossa pannussa ja paista sieniä keskilämmöllä noin viisi minuuttia. Sekoita joukkoon valkosipuli ja persilja. Lisää sitruunamehu ja etikka, mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin. Paista vielä viitisen minuuttia. Nosta pannu levyltä ja lisää joukkoon korianteri. Leikkaa kinkun siivut ohuiksi suikaleiksi.
Sivele uunissa paahdetut leipäsiivut vähällä oliiviöljyllä ja kokoa toastit. Laita pohjalle sieniseos liemineen ja kinkkusuikaleet päälle. Halutessasi voit ripotella pinnalle pähkinärouhetta. Tarjoile vihreän salaatin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku