Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pohjoisafrikkalainen papusalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 3 kiinteää perunaa kuutioituna
  • 1 suolakurkku
  • 1 vihreä omena
  • 1 punasipuli
  • 4 tomaattia
  • 1 tlk kidneypapuja huuhdeltuna ja valutettuna
  • 1 dl persiljaa pieneksi silputtuna

Kastike

  • 1 sitruunan mehu (Limmi-sitruunamehua)
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 valkosipulinkynsi puristettuna
  • 1 rkl dukkah-mausteseosta
  • mustapippuria

Valmistusohje

Keitä perunakuutiot suolatussa vedessä kypsiksi mutta napakoiksi. Leikkaa sillä välin suolakurkku, omena sekä tomaatit pieniksi kuutioiksi. Silppua myös sipuli ja persilja ja laita ainekset papujen kera kulhoon. Myös tomaatista valunut neste kannattaa lisätä joukkoon mehevöittämään salaattia. Sekoita keskenään kastikkeen ainekset ja kaada salaattiin. Rouhi päälle mustapippuria ja heitä pari tl dukkah-mausteseosta ja sekoita. Anna maustua muutaman minuutin, sekoita ja maista pohjan liemi ja lisää tarpeen mukaan suolaa ja pippuria.

Jos et löydä dukkah-mausteseosta ruokakaupastasi, voit käyttää seoksen mausteita erikseen. Eli mausta salaatti juustokuminalla, paahdetuilla seesamin siemenillä, jauhetulla korianterilla sekä jauhetuilla hasselpähkinöillä ja lopuksi suolalla ja pippurilla.

Tarjoa salaatti jääsalaatinlehtien päällä esimerkiksi lampaan kyljysten tai grilliruoan kera. Tätä salaattia voi myös syödä seuraavana päivänä!

Tuoreimmat aiheesta

Papusalaatti