Lohta tuorejuustolla ja avokadosalaatilla
Savulohi tuorejuustonokareen kera sekä herkullinen avokadosalaatti on täydellinen ateria viikonloppubrunssille. Tarjoile amerikkalaisten bagelien tai paahtoleivän kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 400 g kylmäsavulohta ohuina siivuina
- 100 g maustamatonta- tai piparjuurituorejuustoa
- 2 kypsää avokadoa
- rucolaa, minitomaatteja, nippusipulia, sokeriherneitä
- suolaa, pippuria
- oliiviöljyä, valkoista balsamiviinietikkaa
Valmistusohje
1. Kuori ja kuutioi avokado. Paloittele tomaatit. Suikaloi sipuli. Sekoita ainekset ja mausta öljyllä, viinietikalla, suolalla ja pippurilla.
2. Jaa salaatti neljälle lautaselle tai isolle vadille. Asettele lohta salaatin päälle ja laita nokare tuorejuustoa lohen päälle.
3. Koristele avokadosalaatilla ja suikaloiduilla sokeriherneillä. Viimeistele sormisuolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka