Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lohta tuorejuustolla ja avokadosalaatilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Savulohi tuorejuustonokareen kera sekä herkullinen avokadosalaatti on täydellinen ateria viikonloppubrunssille. Tarjoile amerikkalaisten bagelien tai paahtoleivän kera.

Neljälle

  • 400 g kylmäsavulohta ohuina siivuina
  • 100 g maustamatonta- tai piparjuurituorejuustoa
  • 2 kypsää avokadoa
  • rucolaa, minitomaatteja, nippusipulia, sokeriherneitä
  • suolaa, pippuria
  • oliiviöljyä, valkoista balsamiviinietikkaa

Valmistusohje

1. Kuori ja kuutioi avokado. Paloittele tomaatit. Suikaloi sipuli. Sekoita ainekset ja mausta öljyllä, viinietikalla, suolalla ja pippurilla.

2. Jaa salaatti neljälle lautaselle tai isolle vadille. Asettele lohta salaatin päälle ja laita nokare tuorejuustoa lohen päälle.

3. Koristele avokadosalaatilla ja suikaloiduilla sokeriherneillä. Viimeistele sormisuolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla.

Tuoreimmat aiheesta

Avokadosalaatti