Blinit ja mäti

Blinien eli venäläisten tattariohukaisten kera tarjoillaan perinteisesti venäläistä kaviaaria. Myös smetana kuuluu asiaan, mutta voit korvata sen kermaviilillä tai ranskankermalla. Silputtu punasipuli ja sitruunalohkot viimeistelevät annoksen. Yleiskone on korvaamaton apu blinitaikinan valmistamisessa.

4 annosta

  • ½ dl tattarijauhoja
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kädenlämpöistä maitoa
  • 10 g hiivaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 munankeltuainen
  • 3 munanvalkuaista
  • voita paistamiseen

Lisäksi

  • 4 rkl kermaviiliä tai ranskankermaa
  • 4 rkl kirjolohen, siian tai muikun mätiä
  • punasipulia

Valmistusohje

1. Mittaa tattarijauho, vehnäjauho, suola, murennettu hiiva munankeltuainen yleiskoneen taikinakulhoon. Lisää maito. Sekoita 20-30 sekuntia. Jätä kulhon kansi kiinni ja peitä täyttöaukko pyyhkeellä. Anna taikinan turvota kaksi tuntia huoneenlämmössä.

2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita vaahto varovasti taikinaan. Anna koneen käydä pari kierrosta pienimmällä teholla. Sulata ohukais- tai teflonpannussa nokare voita ja paista taikinasta pieniä ohukaisia.

3. Nosta blinit pöytään höyryävän kuumina. tarjoa lisäksi nokare ranskankermaa tai kermaviiliä, mätiä, silputtua punasipulia ja sitruunalohkoja. Vinkki: Voit valmistaa smetanan tai hapankerman itse. Sekoita 2 rkl väkiviinaetikkaa ja 3 dl kuohukermaa. Älä vaahdota kermaa, vaan anna sen paksuuntua huoneenlämmössä noin kolme tuntia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!