Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Blinit lisukkeilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Blinit ovat tattarijauhoista valmistettuja ohukaisia. Hyvä pohja erilaisille pohjoismaisille täytteille kuten sillille, anjovikselle ja erilaisille mädeille.

30 kpl

  • 5 dl kädenlämpöistä maitoa
  • vajaa ½ pkt hiivaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl tattarijauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 2 kananmunaa, eroteltuina keltuaisiin ja valkuaisiin
  • 2 rkl sulatettua margariinia

Lisukkeeksi

  • kermaviiliä
  • hienonnettua sipulia
  • punaista mätiä
  • anjovisfileitä
  • silputtua, kovaksi keitettyä kananmunaa

Valmistusohje

1. Liuota hiiva maitoon. Vatkaa mukaan jauhot, suola ja keltuaiset. Turvota taikinaa n. 1 tunti.

2. Vatkaa valkuaiset kovaksi, kääntele mukaan valkuaiset sekä rasva taikinaan.

3. Paista pieniä, paksuja ohukaisia keskilämmöllä.

4. Laita blineille kermaviiliä ja hienonnettua sipulia sekä mätiä, tai kermaviiliä, anjovista ja hienonnettua kananmunaa.

Tuoreimmat aiheesta

Blinit