Blinit lisukkeilla
Blinit ovat tattarijauhoista valmistettuja ohukaisia. Hyvä pohja erilaisille pohjoismaisille täytteille kuten sillille, anjovikselle ja erilaisille mädeille.
30 kpl
- 5 dl kädenlämpöistä maitoa
- vajaa ½ pkt hiivaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 dl tattarijauhoja
- 1 tl suolaa
- 2 kananmunaa, eroteltuina keltuaisiin ja valkuaisiin
- 2 rkl sulatettua margariinia
Lisukkeeksi
- kermaviiliä
- hienonnettua sipulia
- punaista mätiä
- anjovisfileitä
- silputtua, kovaksi keitettyä kananmunaa
Valmistusohje
1. Liuota hiiva maitoon. Vatkaa mukaan jauhot, suola ja keltuaiset. Turvota taikinaa n. 1 tunti.
2. Vatkaa valkuaiset kovaksi, kääntele mukaan valkuaiset sekä rasva taikinaan.
3. Paista pieniä, paksuja ohukaisia keskilämmöllä.
4. Laita blineille kermaviiliä ja hienonnettua sipulia sekä mätiä, tai kermaviiliä, anjovista ja hienonnettua kananmunaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi