Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kaviaariblinit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Blineillä on helposti tunnistettava maku koska taikinassa on mukana hiivaa. Taikina saa kohota 5 tuntia ennen paksujen ohukaisten paistamista. Blinit tarjoillaan mustan tai punaisen mädin sekä hapankerman kera.

Neljälle

  • 10 g hiivaa
  • 4 dl haaleaa maitoa
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 2 ½ dl tattarijauhoja
  • 1 maustemitta suolaa
  • 3-5 rkl voita

Tarjoiluun

  • 200 g kaviaaria
  • kermaviiliä tai crème fraichea (ranskankermaa)

Valmistusohje

1. Liuota hiiva haaleaan maitoon. Lisää vehnäjauhot ja sekoita. Anna taikinan seistä liinalla peitettynä 3 tuntia huoneenlämmössä.

2. Lisää taikinaan kananmunat, tattarijauhot ja suola. Anna taikinan kohota vielä 2 tuntia.

3. Kuumenna blinipannu tai tavallinen paistinpannu. Paista voissa ohukaisia, halkaisijaltaan 8-10 cm.

4. Tarjoile blinit vastapaistettuina.

Tuoreimmat aiheesta

Blinit