Kaviaariblinit
Blineillä on helposti tunnistettava maku koska taikinassa on mukana hiivaa. Taikina saa kohota 5 tuntia ennen paksujen ohukaisten paistamista. Blinit tarjoillaan mustan tai punaisen mädin sekä hapankerman kera.
Neljälle
- 10 g hiivaa
- 4 dl haaleaa maitoa
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 kananmunaa
- 2 ½ dl tattarijauhoja
- 1 maustemitta suolaa
- 3-5 rkl voita
Tarjoiluun
- 200 g kaviaaria
- kermaviiliä tai crème fraichea (ranskankermaa)
Valmistusohje
1. Liuota hiiva haaleaan maitoon. Lisää vehnäjauhot ja sekoita. Anna taikinan seistä liinalla peitettynä 3 tuntia huoneenlämmössä.
2. Lisää taikinaan kananmunat, tattarijauhot ja suola. Anna taikinan kohota vielä 2 tuntia.
3. Kuumenna blinipannu tai tavallinen paistinpannu. Paista voissa ohukaisia, halkaisijaltaan 8-10 cm.
4. Tarjoile blinit vastapaistettuina.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku