Boeuf Lyonnaise
Tässä vanha ja hieno ranskalainen kotiruoka. Siihen voit erinomaisesti käyttää naudanpaistin tai muun lihan tähteitä. Voit käyttää myös kaupasta kypsänä ostettua sisä- tai paahtopaistia.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 500 g kypsää naudanlihaa
- 500 g keitettyjä perunoita
- 1 sipuli
- voita
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl viinietikkaa
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Leikkaa lihasta ohuita viipaleita ja niistä puolestaan pieniä paloja. Paloittele perunat samankokoisiksi kuin liha. Kuori sipuli ja leikkaa se suikaleiksi. Ruskista perunat, ota pannulta ja pidä lämpimänä. Pane sipulit pannulle ja paista niitä, kunnes ne pehmenevät mutteivät saa väriä. Ota pannulta ja pidä lämpimänä.
2. Ruskista liha nopeasti ja lisää sitten perunat ja sipulit. Purista joukkoon valkosipulinkynsi ja sekoita varovasti. Pirskauta päälle viinietikkaa, mausta suolalla ja pippurilla ja ripottele päälle persiljaa ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku