Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti
Julkaistu
Karjalanpaisti on helppo perinneruoka, jota lähes kaikki rakastavat! Nappaa Lihatiedotus ry:n paras perinteinen resepti.
- Aktiivinen valmistusaika: 20min
- Kokonaisvalmistusaika: 3h 20min
- Annosmäärä: 4–6 annosta
- Ruokavalio: Gluteeniton, Maidoton
Ainekset
- Noin 1 kg (luullista) porsaan ja naudan etuselkää, lapaa, rintaa tai kylkeä
- 2 porkkanaa
- 1 palsternakka
- pala lanttua
- 2 sipulia
- 1 tl suolaa
- 5 kpl maustepippuria
- 5 kpl mustapippuria
- 2 laakerinlehteä
- Kiehuvaa vettä
Valmistusohje
Karjalanpaisti valmistuu näin:
- Ota lihat huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta. Leikkaa reiluiksi paloiksi, älä poista luita tai sidekudosta. Kuori juurekset ja sipuli ja leikkaa lohkoiksi.
- Kuumenna uuni 250 asteeseen. Levitä lihapalat laakeaan uunivuokaan ja anna lihan ruskistua kuumassa uunissa 10–15 minuuttia.
- Kaada lihakuutiot pataan, lisää mausteet ja sekoita sipuli ja juurekset joukkoon. Kaada pataan kiehuvaa vettä niin, että lihat juuri ja juuri peittyvät.
- Alenna uunin lämpö 175 asteeseen ja työnnä pata uuniin. Kypsennä noin pari tuntia. Sekoita pari kertaa kypsentämisen aikana ja lisää kiehuvaa vettä tarvittaessa. Laita kansi päälle kypsennyksen loppuvaiheessa.
- Tarjoa keitettyjen perunoiden, puolukkasurvoksen ja suolakurkkujen kanssa.
Vinkki: Voit käyttää myös kaupasta saatavia valmiiksi leikattuja karjalanpaistilihoja.
KUVA: Antti Hallakorpi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku