Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti

karjalanpaisti_lihatiedotus_antti-hallakorpi
Lihatiedotus

Karjalanpaisti on helppo perinneruoka, jota lähes kaikki rakastavat! Nappaa Lihatiedotus ry:n paras perinteinen resepti.

  • Aktiivinen valmistusaika: 20min
  • Kokonaisvalmistusaika: 3h 20min
  • Annosmäärä: 4–6 annosta
  • Ruokavalio: Gluteeniton, Maidoton

Ainekset

  • Noin 1 kg (luullista) porsaan ja naudan etuselkää, lapaa, rintaa tai kylkeä
  • 2 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • pala lanttua
  • 2 sipulia
  • 1 tl suolaa
  • 5 kpl maustepippuria
  • 5 kpl mustapippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • Kiehuvaa vettä

Valmistusohje

Karjalanpaisti valmistuu näin:

  1. Ota lihat huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta. Leikkaa reiluiksi paloiksi, älä poista luita tai sidekudosta. Kuori juurekset ja sipuli ja leikkaa lohkoiksi.
  2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Levitä lihapalat laakeaan uunivuokaan ja anna lihan ruskistua kuumassa uunissa 10–15 minuuttia.
  3. Kaada lihakuutiot pataan, lisää mausteet ja sekoita sipuli ja juurekset joukkoon. Kaada pataan kiehuvaa vettä niin, että lihat juuri ja juuri peittyvät.
  4. Alenna uunin lämpö 175 asteeseen ja työnnä pata uuniin. Kypsennä noin pari tuntia. Sekoita pari kertaa kypsentämisen aikana ja lisää kiehuvaa vettä tarvittaessa. Laita kansi päälle kypsennyksen loppuvaiheessa.
  5. Tarjoa keitettyjen perunoiden, puolukkasurvoksen ja suolakurkkujen kanssa.

Vinkki: Voit käyttää myös kaupasta saatavia valmiiksi leikattuja karjalanpaistilihoja.

KUVA: Antti Hallakorpi

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!