Karjalanpaisti valmistuu näin:
- Ota lihat huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta. Leikkaa reiluiksi paloiksi, älä poista luita tai sidekudosta. Kuori juurekset ja sipuli ja leikkaa lohkoiksi.
- Kuumenna uuni 250 asteeseen. Levitä lihapalat laakeaan uunivuokaan ja anna lihan ruskistua kuumassa uunissa 10–15 minuuttia.
- Kaada lihakuutiot pataan, lisää mausteet ja sekoita sipuli ja juurekset joukkoon. Kaada pataan kiehuvaa vettä niin, että lihat juuri ja juuri peittyvät.
- Alenna uunin lämpö 175 asteeseen ja työnnä pata uuniin. Kypsennä noin pari tuntia. Sekoita pari kertaa kypsentämisen aikana ja lisää kiehuvaa vettä tarvittaessa. Laita kansi päälle kypsennyksen loppuvaiheessa.
- Tarjoa keitettyjen perunoiden, puolukkasurvoksen ja suolakurkkujen kanssa.
Vinkki: Voit käyttää myös kaupasta saatavia valmiiksi leikattuja karjalanpaistilihoja.
KUVA: Antti Hallakorpi