Porsaanlihaa ja linssejä

Porsaanlihaa keitetään valitettavan harvoin. Valmistusaika on toki melko pitkä, mutta liha kypsyy padassa aivan itsestään. Porsaanliha ja linssit ovat maistuva parivaljakko, ja näin linssienkin valmistamiseen saadaan vähän vaihtelua.

4 annosta

  • 700 gramman pala tuoresuolattua porsaanlihaa
  • 250 g linssejä
  • 1 iso sipuli
  • 1 sellerinvarsi
  • 3 valkosipulinkynttä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele sipuli ja valkosipulinkynnet. Paloittele myös sellerinvarsi.

2. Pane liha, linssit sekä sipuli-, valkosipuli- sekä selleripalat pataan ja lisää niin paljon vettä, että liha juuri ja juuri peittyy. Kuumenna kiehuvaksi, peitä kannella ja hauduta miedohkolla lämmöllä runsas tunti tai kunnes liha on mureaa. Ota liha padasta ja pidä lämpimänä esimerkiksi käärimällä folioon.

3. Soseuta halutessasi linssit ja kasvikset yleiskoneessa. Soseuttaminen ei kuitenkaan ole välttämätöntä. lämmitä linssit kattilassa ja mausta vastajauhetulla pippurilla. Lisää tarvittaessa suolaa. Leikkaa liha paksuiksi viipaleiksi ja tarjoa linssien kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.