Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Porsaanlihaa ja linssejä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Porsaanlihaa keitetään valitettavan harvoin. Valmistusaika on toki melko pitkä, mutta liha kypsyy padassa aivan itsestään. Porsaanliha ja linssit ovat maistuva parivaljakko, ja näin linssienkin valmistamiseen saadaan vähän vaihtelua.

4 annosta

  • 700 gramman pala tuoresuolattua porsaanlihaa
  • 250 g linssejä
  • 1 iso sipuli
  • 1 sellerinvarsi
  • 3 valkosipulinkynttä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele sipuli ja valkosipulinkynnet. Paloittele myös sellerinvarsi.

2. Pane liha, linssit sekä sipuli-, valkosipuli- sekä selleripalat pataan ja lisää niin paljon vettä, että liha juuri ja juuri peittyy. Kuumenna kiehuvaksi, peitä kannella ja hauduta miedohkolla lämmöllä runsas tunti tai kunnes liha on mureaa. Ota liha padasta ja pidä lämpimänä esimerkiksi käärimällä folioon.

3. Soseuta halutessasi linssit ja kasvikset yleiskoneessa. Soseuttaminen ei kuitenkaan ole välttämätöntä. lämmitä linssit kattilassa ja mausta vastajauhetulla pippurilla. Lisää tarvittaessa suolaa. Leikkaa liha paksuiksi viipaleiksi ja tarjoa linssien kera.

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanfilee