Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Rydbergin pihvi keltuaisella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä ruoka tarjoillaan sellaisenaan lautaselta. Jos haluat lisäksi salaattia tai vihanneksia, tarjoile ne omasta astiasta.

4 annosta

  • 600g naudanfileetä
  • 4 sipulia
  • 1 kg perunaa
  • voita paistamiseen
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 20 g persiljasilppua
  • 4 keltuaista

Valmistusohje

1. Viipaloi, suikaloi ja kuutioi naudanfilee tasakokoisiksi paloiksi. Kuori ja kuutioi perunat. Huuhtele niistä kaikki tärkkelys pois kylmässä vedessä. Kuori ja hienonna sipuli.

2. Paista sipulia voissa miedolla lämmöllä, kunnes se on pehmeää ja kullankeltaista. Mausta suolalla. Paista perunat erikseen, tarvittaessa useassa erässä, kunnes ne ovat ruskistuneet ja läpikypsiä. Pidä perunat ja sipuli lämpiminä omissa astioissa.

3. Lämmitä voi paistinpannussa. Voin lakattua vaahtoamasta lisää liha ja paista, kunnes palat ovat ruskistuneet joka puolelta, mutta sisältä vielä hieman punertavat. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Asettele liha, perunat ja sipuli omiksi ryhmikseen neljälle lautaselle, ripottele päälle persiljaa. Lisää jokaiselle lautaselle vielä raaka keltuainen.

Tuoreimmat aiheesta

Pyttipannu