Rydbergin pihvi keltuaisella
Tämä ruoka tarjoillaan sellaisenaan lautaselta. Jos haluat lisäksi salaattia tai vihanneksia, tarjoile ne omasta astiasta.
- Ruokavalio: Gluteeniton
4 annosta
- 600g naudanfileetä
- 4 sipulia
- 1 kg perunaa
- voita paistamiseen
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 20 g persiljasilppua
- 4 keltuaista
Valmistusohje
1. Viipaloi, suikaloi ja kuutioi naudanfilee tasakokoisiksi paloiksi. Kuori ja kuutioi perunat. Huuhtele niistä kaikki tärkkelys pois kylmässä vedessä. Kuori ja hienonna sipuli.
2. Paista sipulia voissa miedolla lämmöllä, kunnes se on pehmeää ja kullankeltaista. Mausta suolalla. Paista perunat erikseen, tarvittaessa useassa erässä, kunnes ne ovat ruskistuneet ja läpikypsiä. Pidä perunat ja sipuli lämpiminä omissa astioissa.
3. Lämmitä voi paistinpannussa. Voin lakattua vaahtoamasta lisää liha ja paista, kunnes palat ovat ruskistuneet joka puolelta, mutta sisältä vielä hieman punertavat. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Asettele liha, perunat ja sipuli omiksi ryhmikseen neljälle lautaselle, ripottele päälle persiljaa. Lisää jokaiselle lautaselle vielä raaka keltuainen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka