Kukkoa viinissä
Klassinen ranskalainen ruoka, joka on helppoa saada onnistumaan. Kukkoja ei kylläkään niin vain saa, mutta broileri käy yhtä hyvin. Voit tarjoilla ohessa riisiä, perunoita, nuudeleita tai rapeakuorista patonkia.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 1,2 kg broilerinpaloja
- suolaa ja pippuria
- 2 rkl vehnäjauhoa
- 10 pikkusipulia
- 200 g herkkusieniä
- 150 g savusianlihaa kuutioina
- 1 laakerinlehti
- 1 tl timjamia
- 3 dl punaviiniä
- persiljaa
Valmistusohje
1. Mausta broilerinpalat ja ruskista ne kauttaaltaan. Siirrä pataan ja ripota vehnäjauhoa päälle.
2. Laita sipulit kiehuvaan veteen pariksi minuutiksi. Huuhtele ne kylmällä vedellä ja kuori. Ruskista sipulit voissa pannulla ja siirrä sitten pataan. Ruskista myös sienet ja lopuksi savusivukuutiot ja laita myös pataan. Lisää persilja, laakerinlehti ja timjami, kaada päälle puolet viinistä.
3. Keitä hiljaa kannen alla 35-40 minuuttia ja lisää viiniä keitokseen silloin tällöin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku