Kukkoa viinissä

Klassinen ranskalainen ruoka, joka on helppoa saada onnistumaan. Kukkoja ei kylläkään niin vain saa, mutta broileri käy yhtä hyvin. Voit tarjoilla ohessa riisiä, perunoita, nuudeleita tai rapeakuorista patonkia.

Neljälle

  • 1,2 kg broilerinpaloja
  • suolaa ja pippuria
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 10 pikkusipulia
  • 200 g herkkusieniä
  • 150 g savusianlihaa kuutioina
  • 1 laakerinlehti
  • 1 tl timjamia
  • 3 dl punaviiniä
  • persiljaa

Valmistusohje

1. Mausta broilerinpalat ja ruskista ne kauttaaltaan. Siirrä pataan ja ripota vehnäjauhoa päälle.

2. Laita sipulit kiehuvaan veteen pariksi minuutiksi. Huuhtele ne kylmällä vedellä ja kuori. Ruskista sipulit voissa pannulla ja siirrä sitten pataan. Ruskista myös sienet ja lopuksi savusivukuutiot ja laita myös pataan. Lisää persilja, laakerinlehti ja timjami, kaada päälle puolet viinistä.

3. Keitä hiljaa kannen alla 35-40 minuuttia ja lisää viiniä keitokseen silloin tällöin.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!