Julkaistu
Tilliliha on klassikko ja monille tuttu kouluruoka. Viiden jälkeen -ohjelmassa valmistettiin superhyvää tillilihaa Marttojen ohjeella.
Ainekset
- noin 600 g naudan etuselkää tai lapaa
- vettä
- 1 porkkana
- 1 sipuli tai pieni purjosipuli
- tillinvarsia
- 1–2 tl suolaa/1 l vettä
- 1 tl valko- tai maustepippureita
Kastike
- 5 dl lihan keitinlientä
- 2–3 rkl vehnäjauhoja
- 1 tl sokeria
- 1 rkl viinietikkaa tai sitruunamehua
- hienonnettua tilliä
Valmistusohje
Tilliliha valmistuu näin:
- Puhdista tarvittaessa lihan pinta. Pane liha kattilaan kylmään veteen. Vettä pitää olla sen verran, että liha peittyy.
- Kuumenna kiehumispisteeseen. Kuori syntyvä vaahto reikäkauhalla pois.
- Kuori ja paloittele kasvikset ja lisää tillinvarsien kanssa liemeen. Mausta. Anna keiton kiehua hiljalleen kannen alla 1 ½ –2 tuntia.
- Nosta kypsä liha pois liemestä ja leikkaa se kuutioiksi. Siivilöi keitinliemi ja soseuta halutessasi kasvikset liemeen.
- Suurusta liemi vesitilkkaan sekoitetuilla vehnäjauhoilla. Mausta.
- Lisää liha lihakuutiot ja kiehauta. Lisää lopuksi hienonnettua tilliä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka