Keittopata kanan kera
Valitse itse, kutsutko tätä herkullista päivällistä meheväksi padaksi vai ruokaisaksi keitoksi. Siinä on kaikkea; kanaa, perunoita ja vihanneksia. Tarjoile mielellään hyvän leivän kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 1 kokonainen broileri
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 keltasipulia
- 3 perunaa
- 1 porkkana
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 prk kokonaisia tomaatteja
- 7 dl kanalientä
- 2 dl vihreitä herneitä
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
Valmistusohje
1. Paloittele broileri pienemmiksi paloiksi, kuori ja lohko sipuli ja kuori ja viipaloi perunat ja porkkana. Kuori ja raasta valkosipuli.
2. Kuumenna öljy padassa, jossa koko ruoan voi valmistaa. Ruskista kanapalat öljyssä kauniinvärisiksi, lisää sipulilohkot ja anna niiden ruskistua kultaisiksi. Kaada päälle liemi ja tomaatit liemineen, mausta suolalla, pippurilla ja valkosipulilla. Kuumenna kiehuvaksi, anna poreilla hiljalleen 15 minuuttia.
3. Laita peruna- ja porkkanaviipaleet pataan ja anna kiehua kannen alla 10 minuuttia. Lisää herneet ja anna niiden lämmetä juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa