Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Keittopata kanan kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Valitse itse, kutsutko tätä herkullista päivällistä meheväksi padaksi vai ruokaisaksi keitoksi. Siinä on kaikkea; kanaa, perunoita ja vihanneksia. Tarjoile mielellään hyvän leivän kera.

Neljälle

  • 1 kokonainen broileri
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 keltasipulia
  • 3 perunaa
  • 1 porkkana
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 prk kokonaisia tomaatteja
  • 7 dl kanalientä
  • 2 dl vihreitä herneitä
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria

Valmistusohje

1. Paloittele broileri pienemmiksi paloiksi, kuori ja lohko sipuli ja kuori ja viipaloi perunat ja porkkana. Kuori ja raasta valkosipuli.

2. Kuumenna öljy padassa, jossa koko ruoan voi valmistaa. Ruskista kanapalat öljyssä kauniinvärisiksi, lisää sipulilohkot ja anna niiden ruskistua kultaisiksi. Kaada päälle liemi ja tomaatit liemineen, mausta suolalla, pippurilla ja valkosipulilla. Kuumenna kiehuvaksi, anna poreilla hiljalleen 15 minuuttia.

3. Laita peruna- ja porkkanaviipaleet pataan ja anna kiehua kannen alla 10 minuuttia. Lisää herneet ja anna niiden lämmetä juuri ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Kanapata