29.4.2014.. Kokeile Baking Instinct -blogin Eleanora von Smöörin herkullista brownie-reseptiä.
Ainekset (16-20 kpl)
- • 300 g tummaa suklaata (kaakaota 70 %)
- • 100 g voita
- • 1 dl rypsiöljyä (neutraalia, ei kylmäpuristettua)
- • 4 (luomu)kananmunaa (huoneenlämpöisiä)
- • 2 dl kidesokeria
- • 2 dl fariinisokeria
- • 3 dl erikoisvehnäjauhoja
- • 2 rkl tummaa kaakaojauhetta
- • 1 tl leivinjauhetta
- • 1 tl vaniljasokeria
- • ripaus suolaa
- • 1 dl kuivattuja karpaloita
- • 1 dl rouhittuja pähkinöitä
- • 3/4 dl silputtuja pehmeitä kermatoffeekarkkeja (esim. Omar)
- • 100 g rouhittua valkosuklaata
Valmistusohje
Browniet
1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Voitele 20 cm x 30 cm:n kokoinen kakkuvuoka.
Sulata paloiteltu suklaa ja voi vesihauteessa. Lisää seokseen öljy. Nosta suklaa-voisula pois vesihauteesta ja anna sen jäähtyä hetki.
2. Vatkaa kulhossa sähkövatkaimella huoneenlämpöiset kananmunat ja sokerit kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi.
3. Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, vaniljasokeri ja ripaus suolaa.
Lisää muna-sokerivaahtoon suklaa-rasvasula muovilastalla käännellen. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää lopuksi kuivatut karpalot, pähkinät, silputut karkit ja rouhittu valkosuklaa.
4. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta lastalla. Paista uunin keskitasolla noin 30–35 minuuttia. Leivonnainen saa olla päältä rapea mutta sisältä vielä tahmean pehmeä.
Anna jäähtyä ja leikkaa neliöiksi. Tarjoa sellaisenaan tai jäätelön kanssa.
Resepti: Eleanora von Smöör / Elina Jyväs
Baking Instinct -blogi
http://bakinginstinct.com/
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa