1. Aloita murskaamalla auringonkukan siemenet jauhoksi tehosekoittimella. Lisää loput pohjakerroksen ainekset sekoittimeen ja sekoita pari minuuttia. Painele massa 20cm irtopohjalliseen vuokaan. Laita kylmään.
2. Murskaa liotetut pähkinät (2,5 dl) tehosekoittimella noin neljän minuutin ajan. Lisää siirappi, vaniljajauhe, vesi ja kookosöljy. Sekoita tehosekoittimella. Lisää vadelmat ja sekoita vielä minuutti tehosekoittimella. Tasoita kreemi jäähtyneelle pohjalle ja anna jäähtyä kylmässä.
3. Siirrä liotetut pähkinät (2,5 dl) blenderiin ja aja hienoksi vaahdoksi. Sulata suklaa. Lisää kaikki loput suklaakerroksen ainekset cashew-vaahtoon ja sekoita blenderissä vielä pari minuuttia. Tasoita kreemi jäähtyneelle pohjalle ja anna jäähtyä kylmässä.
4. Sulata kaakaovoi ja vaahterasiirappi vesihauteessa. Lisää matchajauhe kun kaakaovoi on sulanut. Anna jäähtyä n. 5 min ja kaada kreemi kakun pintaan. Koristele 12 kappaleella isoilla pakastetuilla puutarha vadelmilla ja pistaasi pähkinöillä. Koveta kakku pakkasessa noin 2 tuntia. Ennen tarjoilua koristele makusi mukaan esimerkiksi ananaskirsikoilla.