Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Koko Suomi leipoo: Riitan vadelmainen raakakakku

KSL: Jakso 5. Raakakakku Riitta
Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 10.12.2018 20:55

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden viidennen jakson taitotehtävässä Riitta leipoi vadelmaisen raakakakun. Kakun reseptistä riittää 12 hengelle.

Pohjakerros

  • 3 dl auringonkukan siemenet
  • 2 ½ dl taateleita (kivetön)
  • 3 rkl kaakaota
  • 1 rkl vettä
  • 1 dl kookoshiutaleita

Vadelmakerros

  • 2 ½ dl cashew pähkinöitä (yön yli liotettuja)
  • 60 g vaahtera siirappi
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • 40 g vettä
  • 80 g sulatettu kookosöljy
  • 1 ½ dl pakaste vadelmia

Suklaakerros

  • 50 g RAW suklaata
  • 2½ dl cashew pähkinöitä (yön yli liotettuja)
  • 4 rkl vettä
  • 2 dl taateleita (kivetön)
  • 3 rkl kaakaota
  • 3 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
  • 2 tl vaniljajauhetta
  • Ripaus himalayasuolaa

Matcha-kreemi

  • 1 ¼ dl kaakaovoita
  • 85 ml vaahterasiirappia
  • 1 rkl matcha

Koristeet

  • 12kpl suuret pakaste puutarha vadelmaa
  • 15kpl pistaasipähkinöitä
  • 3kpl ananaskirsikkaa

Valmistusohje

1. Aloita murskaamalla auringonkukan siemenet jauhoksi tehosekoittimella. Lisää loput pohjakerroksen ainekset sekoittimeen ja sekoita pari minuuttia. Painele massa 20cm irtopohjalliseen vuokaan. Laita kylmään.

2. Murskaa liotetut pähkinät (2,5 dl) tehosekoittimella noin neljän minuutin ajan. Lisää siirappi, vaniljajauhe, vesi ja kookosöljy. Sekoita tehosekoittimella. Lisää vadelmat ja sekoita vielä minuutti tehosekoittimella. Tasoita kreemi jäähtyneelle pohjalle ja anna jäähtyä kylmässä.

3. Siirrä liotetut pähkinät (2,5 dl) blenderiin ja aja hienoksi vaahdoksi. Sulata suklaa. Lisää kaikki loput suklaakerroksen ainekset cashew-vaahtoon ja sekoita blenderissä vielä pari minuuttia. Tasoita kreemi jäähtyneelle pohjalle ja anna jäähtyä kylmässä.

4. Sulata kaakaovoi ja vaahterasiirappi vesihauteessa. Lisää matchajauhe kun kaakaovoi on sulanut. Anna jäähtyä n. 5 min ja kaada kreemi kakun pintaan. Koristele 12 kappaleella isoilla pakastetuilla puutarha vadelmilla ja pistaasi pähkinöillä. Koveta kakku pakkasessa noin 2 tuntia. Ennen tarjoilua koristele makusi mukaan esimerkiksi ananaskirsikoilla.

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo