Koko Suomi leipoo: Riitan vadelmainen raakakakku
Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden viidennen jakson taitotehtävässä Riitta leipoi vadelmaisen raakakakun. Kakun reseptistä riittää 12 hengelle.
Pohjakerros
- 3 dl auringonkukan siemenet
- 2 ½ dl taateleita (kivetön)
- 3 rkl kaakaota
- 1 rkl vettä
- 1 dl kookoshiutaleita
Vadelmakerros
- 2 ½ dl cashew pähkinöitä (yön yli liotettuja)
- 60 g vaahtera siirappi
- 1 tl vaniljajauhetta
- 40 g vettä
- 80 g sulatettu kookosöljy
- 1 ½ dl pakaste vadelmia
Suklaakerros
- 50 g RAW suklaata
- 2½ dl cashew pähkinöitä (yön yli liotettuja)
- 4 rkl vettä
- 2 dl taateleita (kivetön)
- 3 rkl kaakaota
- 3 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
- 2 tl vaniljajauhetta
- Ripaus himalayasuolaa
Matcha-kreemi
- 1 ¼ dl kaakaovoita
- 85 ml vaahterasiirappia
- 1 rkl matcha
Koristeet
- 12kpl suuret pakaste puutarha vadelmaa
- 15kpl pistaasipähkinöitä
- 3kpl ananaskirsikkaa
Valmistusohje
1. Aloita murskaamalla auringonkukan siemenet jauhoksi tehosekoittimella. Lisää loput pohjakerroksen ainekset sekoittimeen ja sekoita pari minuuttia. Painele massa 20cm irtopohjalliseen vuokaan. Laita kylmään.
2. Murskaa liotetut pähkinät (2,5 dl) tehosekoittimella noin neljän minuutin ajan. Lisää siirappi, vaniljajauhe, vesi ja kookosöljy. Sekoita tehosekoittimella. Lisää vadelmat ja sekoita vielä minuutti tehosekoittimella. Tasoita kreemi jäähtyneelle pohjalle ja anna jäähtyä kylmässä.
3. Siirrä liotetut pähkinät (2,5 dl) blenderiin ja aja hienoksi vaahdoksi. Sulata suklaa. Lisää kaikki loput suklaakerroksen ainekset cashew-vaahtoon ja sekoita blenderissä vielä pari minuuttia. Tasoita kreemi jäähtyneelle pohjalle ja anna jäähtyä kylmässä.
4. Sulata kaakaovoi ja vaahterasiirappi vesihauteessa. Lisää matchajauhe kun kaakaovoi on sulanut. Anna jäähtyä n. 5 min ja kaada kreemi kakun pintaan. Koristele 12 kappaleella isoilla pakastetuilla puutarha vadelmilla ja pistaasi pähkinöillä. Koveta kakku pakkasessa noin 2 tuntia. Ennen tarjoilua koristele makusi mukaan esimerkiksi ananaskirsikoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka