Raaka-aineena ruis: Marionin S’mores-browniet ja viileä keksijäätelö
Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen kauden seitsemännessä jaksossa valmistettiin rukiisia herkkuja. Tässä Marionin luomus.
Ruiskeksit
- 2.5dl kaurahiutaleita
- 2.5dl ruisjauhoja
- 150g huoneenlämpöistä voita
- ½tl suolaa
- ½dl maitoa
- 75g sulatettua voita (ei käytetä taikinan tekoon)
Ruisbrowniet
- 155g voita
- 300g tummaa suklaata
- 200g ruisjauhoja
- 1tl leivinjauhetta
- 1tl suolaa
- 4 munaa
- 200g kidesokeria
- 200g fariinisokeria.
Koristeluun
- 150g värikkäitä minivaahtokarkkeja
Viileä keksijäätelö
- 2dl rasvatonta maitoa
- 1dl kuohukermaa
- 50g tomusokeria
- ½dl maustamatonta jugurttia
- ¼ -osa valmistetuista ruiskekseistä
Valmistusohje
Ruiskeksit:
Hienonna kaurahiutaleet. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Kääri kelmuun ja aseta jääkaappiin hetkeksi. Muotoile keksejä ja paista uunin keskitasolla 180-asteessa n.10-15min. Käytä ¾ -osa kekseistä brownieiden pohjan valmistamiseen, ja loput kekseistä säästä jäätelöön! Murskaa keksit ja sekoita voisulan kanssa. Painele seos suorakulmaisen vuoan pohjalle, joka on vuorattu leivinpaperilla.
Ruisbrowniet:
Vatkaa sokerit ja munat kuohkeaksi vaahdoksi (n.2min). Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata kattilassa voi ja suklaa. Yhdistä munasokeri- ja voisuklaaseos. Kääntele lopuksi joukkoon jauhoseos. Levitä taikina vuoan päälle, jossa on keksipohja. Paista uunin keskitasolla 175-asteessa n.25min.
Koristeluun
Levitä vaahtokarkit paistetun brownien päälle. Paista uunin keskitasolla 200-asteessa vain 1-2minuuttia. Tarkkaile uunia, sillä vaahtokarkit palavat herkästi. Jäähdytä brownie kunnolla ennen leikkaamista.
Viileä keksijäätelö:
Sekoita kaikki ainekset paitsi keksit keskenään. Kaada seos jäätelökoneeseen. Valmista seosta jäätelökoneessa n.15-20min. Lisää loppuvaiheessa keksit pieninä palasina. Tarjoile ruis s’mores brownieiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa