Ruiskeksit:
Hienonna kaurahiutaleet. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Kääri kelmuun ja aseta jääkaappiin hetkeksi. Muotoile keksejä ja paista uunin keskitasolla 180-asteessa n.10-15min. Käytä ¾ -osa kekseistä brownieiden pohjan valmistamiseen, ja loput kekseistä säästä jäätelöön! Murskaa keksit ja sekoita voisulan kanssa. Painele seos suorakulmaisen vuoan pohjalle, joka on vuorattu leivinpaperilla.
Ruisbrowniet:
Vatkaa sokerit ja munat kuohkeaksi vaahdoksi (n.2min). Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata kattilassa voi ja suklaa. Yhdistä munasokeri- ja voisuklaaseos. Kääntele lopuksi joukkoon jauhoseos. Levitä taikina vuoan päälle, jossa on keksipohja. Paista uunin keskitasolla 175-asteessa n.25min.
Koristeluun
Levitä vaahtokarkit paistetun brownien päälle. Paista uunin keskitasolla 200-asteessa vain 1-2minuuttia. Tarkkaile uunia, sillä vaahtokarkit palavat herkästi. Jäähdytä brownie kunnolla ennen leikkaamista.
Viileä keksijäätelö:
Sekoita kaikki ainekset paitsi keksit keskenään. Kaada seos jäätelökoneeseen. Valmista seosta jäätelökoneessa n.15-20min. Lisää loppuvaiheessa keksit pieninä palasina. Tarjoile ruis s’mores brownieiden kanssa.