Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Raaka-aineena ruis: Marionin S’mores-browniet ja viileä keksijäätelö

Eps.7.Raaka-aineena ruis.MARION
Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 09.11.2017 15:14

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen kauden seitsemännessä jaksossa valmistettiin rukiisia herkkuja. Tässä Marionin luomus.

Ruiskeksit

  • 2.5dl kaurahiutaleita
  • 2.5dl ruisjauhoja
  • 150g huoneenlämpöistä voita
  • ½tl suolaa
  • ½dl maitoa
  • 75g sulatettua voita (ei käytetä taikinan tekoon)

Ruisbrowniet

  • 155g voita
  • 300g tummaa suklaata
  • 200g ruisjauhoja
  • 1tl leivinjauhetta
  • 1tl suolaa
  • 4 munaa
  • 200g kidesokeria
  • 200g fariinisokeria.

Koristeluun

  • 150g värikkäitä minivaahtokarkkeja

Viileä keksijäätelö

  • 2dl rasvatonta maitoa
  • 1dl kuohukermaa
  • 50g tomusokeria
  • ½dl maustamatonta jugurttia
  • ¼ -osa valmistetuista ruiskekseistä

Valmistusohje

Ruiskeksit:

Hienonna kaurahiutaleet. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Kääri kelmuun ja aseta jääkaappiin hetkeksi. Muotoile keksejä ja paista uunin keskitasolla 180-asteessa n.10-15min. Käytä ¾ -osa kekseistä brownieiden pohjan valmistamiseen, ja loput kekseistä säästä jäätelöön! Murskaa keksit ja sekoita voisulan kanssa. Painele seos suorakulmaisen vuoan pohjalle, joka on vuorattu leivinpaperilla.

Ruisbrowniet:

Vatkaa sokerit ja munat kuohkeaksi vaahdoksi (n.2min). Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata kattilassa voi ja suklaa. Yhdistä munasokeri- ja voisuklaaseos. Kääntele lopuksi joukkoon jauhoseos. Levitä taikina vuoan päälle, jossa on keksipohja. Paista uunin keskitasolla 175-asteessa n.25min.

Koristeluun

Levitä vaahtokarkit paistetun brownien päälle. Paista uunin keskitasolla 200-asteessa vain 1-2minuuttia. Tarkkaile uunia, sillä vaahtokarkit palavat herkästi. Jäähdytä brownie kunnolla ennen leikkaamista.

Viileä keksijäätelö:

Sekoita kaikki ainekset paitsi keksit keskenään. Kaada seos jäätelökoneeseen. Valmista seosta jäätelökoneessa n.15-20min. Lisää loppuvaiheessa keksit pieninä palasina. Tarjoile ruis s’mores brownieiden kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit