Kermavaahdolla ja mansikoilla kuorrutetut browniet

Mikään ei vedä vertoja tahmeille, suklaisille brownieille. Tarjoile kylmän kermavaahtonokareen ja luksusmaisen mansikan kanssa. Parhaaseen lopputulokseen yllät kun käytät suklaata, jossa on korkea kaakaopitoisuus.

16 palaan

  • 230 g tummaa suklaata
  • 230 g sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2 munankeltuaista
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 4 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/3 tl suolaa
  • 20 paahdettua hasselpähkinää

Tarjoiluun

  • kermavaahtoa
  • tuoreita mansikoita

Valmistusohje

1. Hienonna suklaa ja sulata se syvässä lautasessa kattilan päällä, jossa on kiehuvaa vettä.

2. Vatkaa voi ja sokeri valkoiseksi ja ilmavaksi, helpoiten tämä käy, jos voi on huoneenlämpöistä. Lisää munat, keltuaiset ja vaniljasokeri. Vatkaa tasaiseksi. Lisää muut ainekset sekä sula suklaa.

3. Ota esiin vuoka, n. 25X30 cm. Laita pohjalle voipaperia, voitele ja jauhota reunat ja voipaperipohja. Levitä taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa n. 35 minuuttia. Kakun tulee olla tahmea keskeltä. Leikkaa jäähdyttyä annospaloiksi.

Parhaat ruokaohjelmat