Kermavaahdolla ja mansikoilla kuorrutetut browniet
Mikään ei vedä vertoja tahmeille, suklaisille brownieille. Tarjoile kylmän kermavaahtonokareen ja luksusmaisen mansikan kanssa. Parhaaseen lopputulokseen yllät kun käytät suklaata, jossa on korkea kaakaopitoisuus.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
16 palaan
- 230 g tummaa suklaata
- 230 g sokeria
- 2 kananmunaa
- 2 munankeltuaista
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 4 rkl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 1/3 tl suolaa
- 20 paahdettua hasselpähkinää
Tarjoiluun
- kermavaahtoa
- tuoreita mansikoita
Valmistusohje
1. Hienonna suklaa ja sulata se syvässä lautasessa kattilan päällä, jossa on kiehuvaa vettä.
2. Vatkaa voi ja sokeri valkoiseksi ja ilmavaksi, helpoiten tämä käy, jos voi on huoneenlämpöistä. Lisää munat, keltuaiset ja vaniljasokeri. Vatkaa tasaiseksi. Lisää muut ainekset sekä sula suklaa.
3. Ota esiin vuoka, n. 25X30 cm. Laita pohjalle voipaperia, voitele ja jauhota reunat ja voipaperipohja. Levitä taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa n. 35 minuuttia. Kakun tulee olla tahmea keskeltä. Leikkaa jäähdyttyä annospaloiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka