Koko Suomi leipoo: Sannan suolaisen makea raakakakku

Raakakakku Sanna
Warner Bros. International Television Production Finland

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden viidennen jakson taitotehtävässä Sanna leipoi suolaisen makean raakakakun.

Pohja

  • 6 dl gluteenittomia kaurahiutaleita (esim. Provena)
  • 0,75 dl sulatettua kaakaovoita
  • 0,75 dl raakakaakaojauhetta
  • 0,75 dl hunajaa tai agave-siirappia
  • 0,5 dl vettä

Salty Caramel -kerros

  • 23 pehmeitä taatelia (Medjool)
  • ½ tl hienoa merisuolaa
  • ¼ dl vettä

Raakasuklaatäyte

  • 1 ½ dl sulatettua kaakaovoita
  • 3-4 dl paksua jääkaappikylmää kookoskermaa (rasvaa vähintään 20 %)
  • 1 ½ dl raakakaakaojauhetta
  • 1 tl vanilja
  • 1 ½ dl hunajaa
  • 1 rkl soijalesitiiniä

Mustaherukkamelba

  • 100g mustaherukoita
  • hunajaa
  • vettä
  • vaniljaa

Koristeeksi

  • 100g tuoreita mustaherukoita, mustaherukan lehtiä, 50 g tummaa raakasuklaata

Valmistusohje

1. Valmista ensin pohja. Mittaa kaurahietaleet blenderiin tai tehosekoittajaan. Hienonna hetki kaurahiutaleita, lisää sen jälkeen loput pohjan ainekset ja aja tasaiseksi massaksi.Vuoraa irtopohjavuoka (18 cm) leivinpaperilla. Levitä keksipohja irtopohjavuoan pohjalle sekä reunoille. Tasoita keksipohjan reunat veitsellä viimeistellyn lopputuloksen aikaansaamiseksi.

2. Mittaa kaikki salty caramel -kerroksen aineet sauvasekoittimen kulhoon ja aja tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella. Levitä valmis salty caramel keksipohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi ja siirry sitten valmistamaan suklaatäyte.

3. Raasta kaakaovoi ja sulata se vesihauteessa juoksevaksi, taikinaan käytetään 1,5 dl sulaa voita. Avaa kookosmaitopurkki, tee veitsellä reikä kermaosan läpi ja valuta ylimääräinen neste pois. Mittaa kaikki suklaatäytteen ainekset blenderinkannuun/tehosekoittajaan ja pyöritä tasaiseksi mousseksi. Kaada suklaamousse Salty Caramel -täytteen päälle ja siirrä kakku pakastimeen hyytymään 1,5 tunnin ajaksi.

4. Paseraa mustaherukat. Sekoita kaikki aineet tehosekoittajassa tasaiseksi ja makeuta haluttuun makuun. Kaada melba hyytyneen kakun päälle.

5. Koristele kakku syötävillä kukilla ja tuoreilla marjoilla marjoilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!