Saksanpähkinäbrowniet
Ihanat browniet saavat tässä reseptissä lisämakua saksanpähkinöistä.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
24 kpl
- 200 g tummaa kilosuklaata
- 50 g voita
- 2 kananmunaa
- 2 ½ dl kidesokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 ¼ dl vehnäjauhoja
- 1 maustemitta leivinjauhetta
- 60 g hienonnettuja saksanpähkinöitä
Kuorrutus
- 2 ½ dl rahkaa
- ½ dl ranskankermaa
- ¾ dl kaakaojauhetta
- 1 rkl vaniljasokeria
- 100 g tummaa kilosuklaata
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paloittele suklaa ja sulata. Ota kattila liedeltä ja lisää voi pieninä nokareina, sekoita. Vatkaa munat, sokeri ja vaniljasokeri, sekoita sulan suklaan kanssa. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja pähkinärouhe, lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
2. Tee alumiinifoliosta vuoka, n. 20 x 25 cm. Penslaa vuoka voisulalla ja jauhota korppujauhoilla. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 20-25 minuuttia. Kakun tulee olla kuiva päältä, mutta hieman sitkeä ja kostea sisältä.
3. Sekoita rahka, ranskankerma, kaakaojauhe ja vaniljasokeri tasaiseksi kreemiksi. Sulata suklaa vesihauteessa. Lisää sula suklaa rahkaseokseen samalla voimakkaasti vatkaten, ennen kuin suklaa jähmettyy. Anna kakun jäähtyä hieman, ennen kuin levität kuorrutuksen päälle. Leikkaa neliöiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa