Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Saksanpähkinäbrowniet

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ihanat browniet saavat tässä reseptissä lisämakua saksanpähkinöistä.

24 kpl

  • 200 g tummaa kilosuklaata
  • 50 g voita
  • 2 kananmunaa
  • 2 ½ dl kidesokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 ¼ dl vehnäjauhoja
  • 1 maustemitta leivinjauhetta
  • 60 g hienonnettuja saksanpähkinöitä

Kuorrutus

  • 2 ½ dl rahkaa
  • ½ dl ranskankermaa
  • ¾ dl kaakaojauhetta
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 100 g tummaa kilosuklaata

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paloittele suklaa ja sulata. Ota kattila liedeltä ja lisää voi pieninä nokareina, sekoita. Vatkaa munat, sokeri ja vaniljasokeri, sekoita sulan suklaan kanssa. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja pähkinärouhe, lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

2. Tee alumiinifoliosta vuoka, n. 20 x 25 cm. Penslaa vuoka voisulalla ja jauhota korppujauhoilla. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 20-25 minuuttia. Kakun tulee olla kuiva päältä, mutta hieman sitkeä ja kostea sisältä.

3. Sekoita rahka, ranskankerma, kaakaojauhe ja vaniljasokeri tasaiseksi kreemiksi. Sulata suklaa vesihauteessa. Lisää sula suklaa rahkaseokseen samalla voimakkaasti vatkaten, ennen kuin suklaa jähmettyy. Anna kakun jäähtyä hieman, ennen kuin levität kuorrutuksen päälle. Leikkaa neliöiksi.

Tuoreimmat aiheesta

Browniet