Chorizonmakuinen vahva härkäpata
Kun ajattelet voimakkaanmakuista pataruokaa, mieleesi tulee useimmiten syksy. Totta kai on ihanaa lämmitellä vahvan pataruoan ääressä sytytettyjen kynttilöiden valossa, piilossa hyytäviltä tuulilta. Tässä on oikea kutsupata, joten kerää ystävät ympärillesi ja nauti.
Kuudelle
- 1 ½ kg naudan patapaloja
- 2 chorizo-makkaraa
- 2 punasipulia
- 2 purkkia tomaattimurskaa
- 2 dl tummaa häränlihalientä
- 1 keltainen paprika
- 1 ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 1 dl mustia oliiveja
Tarjoiluun
- 1 punainen chili
- aurinkokuivattuja tomaatteja
- pinjansiemeniä
- 1 pieni nippu persiljaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- suolaa
Valmistusohje
1. Leikkaa chorizo lanteiksi ja paista ne nopeasti, valuta talouspaperilla. Leikkaa liha suurehkoiksi kuutioiksi. Kuori sipuli ja leikkaa suikaleiksi. Puhdista ja suikaloi paprika.
2. Kiehauta tomaattimurska ja lihaliemi. Lisää lihakuutiot vähitellen ja anna kiehahtaa joka erän jälkeen. Mausta suolalla ja pippurilla ja keitä hiljaa noin 1 tunti. Kokeile, että liha on mureaa tai keitä vielä. Lisää paprikasuikaleet ja chorizolantit ja anna padan kiehahtaa.
3. Halkaise chilit pitkittäin kahtia, raaputa pois siemenet ja silppua hienoksi palko. Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit pieneksi ja silppua persilja. Sekoita yhteen chilisilppua, aurinkokuivatut tomaatit, pinjansiemenet, persiljasilppu ja oliiviöljy sekä suola. Ripottele oliivit padan pinnalle ja tarjoile padan kera tomaatti-pinjansiemenseosta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka