Punainen lammas- tai nautacurry
Tämä ruokalaji saa ihanan punaisen värinsä tomaattipyreestä. Ruoka valmistuu nopeasti ja helposti samalla kun riisi kiehuu. Käytä niin paljon punaista ja vihreää chiliä kuin juuri sinulle maistuu. Lampaanlihan voi vaihtaa nautaan. Tarjoile keitetyn riisin kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 800 g lampaan patalihaa
- 1 ½ keltasipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 cm tuoretta inkivääriä
- 3 rkl ruokaöljyä
- 1 tl kokonaisia juustokuminan siemeniä (jeeraa)
- 4 laakerinlehteä
- 1 rkl punaista chiliä
- 2 vihreää chiliä
- 3 rkl tomaattipyreetä
- reilu 1 dl vettä
- 1 ½ tl suolaa
- tuoretta korianteria
- 1 tomaatti
- keitettyä riisiä
Valmistusohje
1. Kuori sipulit. Hienonna puolet ja viipaloi puolet ohuesti. Halkaise chilit pituussuuntaan, poista siemenet ja suikaloi. Kuori ja purista valkosipuli. Kuori ja hienonna inkivääri, tarvitset yhtä paljon kuin valkosipulia. Kuutioi liha sentinkokoisiksi paloiksi.
2. Kuumenna öljy keskilämmöllä kunnes se sihisee, kun siihen laittaa maustesiemenen. Paista juustokuminan siemeniä muutama sekunti, lisää hienonnettu sipuli ja lihat. Ruskista, mutta varo polttamasta.
3. Lisää laakerinlehdet, chilit, tomaattipyree, valkosipuli, inkivääri, suola ja vesi. Sekoita ja anna poreilla matalalla lämmöllä kunnes liha on mureaa eli 10-15 minuuttia. Paista sipuliviipaleet kullanruskeiksi tilkassa öljyä ja lisää pataan. Koristele hienonnetulla korianterilla ja tuoreella tomaatilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa