Punainen lammas- tai nautacurry

Tämä ruokalaji saa ihanan punaisen värinsä tomaattipyreestä. Ruoka valmistuu nopeasti ja helposti samalla kun riisi kiehuu. Käytä niin paljon punaista ja vihreää chiliä kuin juuri sinulle maistuu. Lampaanlihan voi vaihtaa nautaan. Tarjoile keitetyn riisin kera.

Neljälle

  • 800 g lampaan patalihaa
  • 1 ½ keltasipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 cm tuoretta inkivääriä
  • 3 rkl ruokaöljyä
  • 1 tl kokonaisia juustokuminan siemeniä (jeeraa)
  • 4 laakerinlehteä
  • 1 rkl punaista chiliä
  • 2 vihreää chiliä
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • reilu 1 dl vettä
  • 1 ½ tl suolaa
  • tuoretta korianteria
  • 1 tomaatti
  • keitettyä riisiä

Valmistusohje

1. Kuori sipulit. Hienonna puolet ja viipaloi puolet ohuesti. Halkaise chilit pituussuuntaan, poista siemenet ja suikaloi. Kuori ja purista valkosipuli. Kuori ja hienonna inkivääri, tarvitset yhtä paljon kuin valkosipulia. Kuutioi liha sentinkokoisiksi paloiksi.

2. Kuumenna öljy keskilämmöllä kunnes se sihisee, kun siihen laittaa maustesiemenen. Paista juustokuminan siemeniä muutama sekunti, lisää hienonnettu sipuli ja lihat. Ruskista, mutta varo polttamasta.

3. Lisää laakerinlehdet, chilit, tomaattipyree, valkosipuli, inkivääri, suola ja vesi. Sekoita ja anna poreilla matalalla lämmöllä kunnes liha on mureaa eli 10-15 minuuttia. Paista sipuliviipaleet kullanruskeiksi tilkassa öljyä ja lisää pataan. Koristele hienonnetulla korianterilla ja tuoreella tomaatilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.