Lampaanpaistia valkoisten papujen kanssa
Reilu lampaanpaisti on huippuvalinta kutsujen ruoaksi. Papulisäkkeeksi sopivat purkkipapujen sijaan myös kuivatut valkoiset pavut, 1 desistä kuivattuja tulee 3 desiä keitettyjä. Pavut täytyy panna 10 tunniksi likoon, jonka jälkeen niitä keitetään 45 minuuttia.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Kymmenelle
- 3 kg lampaanpaistia luiden kera
- 2 rkl balsamiviinietikkaa
- 3/4 dl japanilaista soijaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 2 tl kuivattua rosmariinia (2 rkl tuoretta)
- 2 valkosipulinkynttä
Valkoiset pavut
- 1 purkki keitettyjä valkoisia papuja
- 1 laakerinlehti
- 2 rkl oliiviöljyä
- 3 kypsää tomaattia
- 1 oksa tuoretta timjamia
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuivaa paisti tarkoin ja laita se paistoritilälle uunipannun päälle. Kuori valkosipulinkynnet. Sekoita keskenään viinietikka, soija, mustapippurirouhe ja rosmariini. Purista joukkoon valkosipulinkynnet. Voitele liha seoksella ja laita se uuniin. Kaada vähän vettä uunipannulle.
2. Paista 30 minuuttia, tai kunnes sisälämpötila on 65 (rosa) tai 72 astetta (läpikypsä). Jatka paistin voitelua mausteseoksella vähän väliä, kunnes seos on loppu ja lisää vettä uunipannuun, jos on tarvis. Kääri liha folioon ja anna vetäytyä 10 minuuttia ennen viipalointia. Ota talteen uunipannulta ja foliosta kertynyt paistoliemi. Mittaa liemi ja lisää vettä, niin että nestettä on kaikkiaan 5 dl. Kiehauta ennen tarjoilua.
3. Kalttaa tomaatit ja poista siemenet, leikkaa malto kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja kuori valkosipulinkynsi. Riivi lehdet timjaminoksasta. Kuullota sipulisilppua oliiviöljyssä kasarissa, lisää tomaattihake ja laakerinlehti, purista joukkoon valkosipuli. Anna poreilla jonkin aikaa miedolla lämmöllä. Mausta timjamilla, suolalla ja pippurilla ja kaada joukkoon valutetut keitetyt pavut, sekoittele varoen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka