Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Liha-kesäkurpitsapata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jos valitset lampaanlihaa tai paahtopaistia, pata kypsyy 40 minuutissa. Vähemmän murea lihakin sopii, mutta tällöin kypsennysaikaan kannattaa lisätä puoli tuntia. Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita.

4 annosta

  • 500 g luutonta lampaanlihaa
  • 2 sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 vihreä chilipalko
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl raastettua inkivääriä
  • 4 tomaattia hienonnettuna
  • 1½-2 dl vettä
  • 1 keltainen kesäkurpitsa, noin 250 g
  • pippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa liha 3 sentin kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Halkaise chili pitkittäin, poista siemenet ja leikkaa chilipalko suikaleiksi.

2. Kuumenna öljy padassa kohtuullisen kuumaksi. Lisää pataan lihakuutiot ja ruskista ne kauttaaltaan. Lisää joukkoon hienonnetut sipulit ja valkosipulinkynnet, chilisuikaleet, suola ja inkivääri. Sekoita ja anna hautua 5 minuuttia.

3. Lisää pataan hienonnetut tomaatit ja vesi. Peitä pata kannella ja anna hautua 30 minuuttia. Leikkaa sillä välin kesäkurpitsasta sentin paksuisia viipaleita ja puolita ne. Lisää kesäkurpitsapalat pataan, ohenna tarvittaessa vedellä ja jatka hauduttamista vielä 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tuoreimmat aiheesta

Lammaspata