Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Crème brûlée verigreipin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Punaiset verigreippilohkot keltaisella brûléellä ovat todella kauniita. Sitä paitsi maut murtavat toisiaan hienosti.

Kuudelle

  • 2 verigreippiä

Crème brûlée

  • 1 vaniljatanko
  • ½ dl sokeria
  • 2 dl maitoa
  • 3 dl kermaa
  • 6 munankeltuaista
  • ½ dl raakaruokosokeria gratinointiin

Valmistusohje

1. Crème brûlée: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan ja raaputa siemenet kattilaan. Kuumenna maito, kerma ja sokeri yhdessä vaniljansiemenien ja vaniljatangon kanssa kiehuvaksi, poimi sitten tanko kattilasta. Vatkaa keltuaiset kulhossa.

Kaada kuuma kermamaito munaseokseen samalla vatkaten. Kaada munaseos uuninkestäviin annosvuokiin ja laita ne uunipannuun. Täytä pannu vedellä, niin että se ulottuu vuokia n. 2 cm korkeudelle. Paista uunissa n. 20 minuuttia tai kunnes seos on jähmettynyt. Anna jäähtyä.

2. Kuumenna uuni 250 asteeseen ja napsauta grillivastus päälle. Leikkaa greipeistä n. 2 cm molemmista päistä ja kuori ne paksusti terävällä veitsellä, niin että myös valkoinen osa poistuu. Leikkaa greipeistä kalvottomia lohkoja kalvojen välistä.

3. Asettele greippifileet brûleille. Ripottele päälle raakaruokosokeria ja laita ne grillivastuksen alle pariksi minuutiksi tai kunnes sokeri on sulanut ruskeaksi ja kuplivaksi. Tarjoile heti.

Tuoreimmat aiheesta

Creme brulee