Crème brûlée kehrätyn sokerin kera
Crème brûlée on klassinen ranskalaisen keittiön jälkiruoka, vanilja-kermakreemi ohuen sokerikuoren alla. Kehrätty sokeri on makuasia.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 dl kuohukermaa
- 1 dl maitoa
- 1 vaniljatanko
- 4 munankeltuaista
- 1 dl kidesokeria
- 3 rkl raakasokeria
Kehrätty sokeri
- 1 dl kidesokeria
Koristeluun
- marjoja
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 125 asteeseen. Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan. Kuumenna kerma, maito ja vaniljatanko kiehuvaksi. Nosta vaniljatangon palat kattilasta, raaputa niistä siemenet kermamaitoon. Vatkaa munankeltuaiset ja sokeri ilmavaksi. Kaada lämmin kermamaito keltuaisvaahtoon samalla voimakkaasti vatkaten.
2. Kaada seos pieniin annosvuokiin. Paista vesihauteessa uunin alatasolla n. 1 tunti tai kunnes brûléet ovat hyytynet. Anna jäähtyä kokonaan. Kuumenna uuni 175 asteeseen ja napsauta grillivastus päälle. Ripottele raakasokeria kreemien päälle ja anna olla uunissa kunnes sokeri on sulanut ja kuplii.
3. Kehrätty sokeri: Kuumenna paistinpannu ja sulata sokeri vaaleanruskeaksi ja sitkeäksi. Kasta haarukka sokeriin ja vetele siitä nauhoja, anna niiden jäähtyä leivinpaperilla. Koristele brûléet kehrätyllä sokerilla sekä marjoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku