Vanilja-lakkabrûlée
Brûlée on sopiva valinta, jos haluat valmistella jälkiruoan etukäteen ja vain viimeistellä sen ennen tarjoilua. Tämä on taattu menestys.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 2 dl lakkoja
- ½ dl kidesokeria
- 1 vaniljatanko
- 2 dl maitoa
- 3 dl kermaa
- 2 rkl sokeria
- 6 munankeltuaista
- ½ dl raakaruokosokeria gratinointiin
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Laita lakat ja sokeri kattilaan. Kuumenna, alenna lämpöä ja keitä hiljalleen samalla sekoittaen 3 minuuttia. Laita puolet seoksesta neljään uuninkestävään annoskulhoon, anna jäähtyä.
2. Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan ja raaputa siemenet kattilaan, lisää maito, kerma, sokeri ja itse tanko ja kuumenna kiehuvaksi. Poista vaniljatanko. Vatkaa keltuaiset kulhossa, lisää kuuma kermamaito samalla vatkaten. Kaada munaseos vuokiin ja laita ne uunipannuun.
Täytä uunipannu vedellä, niin että se ulottuu annosvuokia n. 2 cm korkeudelle. Paista uunissa n. 20 minuuttia tai kunnes brûléet ovat jähmettyneet. Anna jäähtyä. Näin pitkälle voit valmistella etukäteen.
3. Ripottele päälle ruokosokeria ja laita grillivastuksen alle 250-asteiseen uuniin n. 2 minuutiksi tai kunnes sokeri on sulanut ja on ruskeaa ja kuplivaa. Laita loput lakkaseoksesta päälle, tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka