Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Crème brûlée limettisokeroitujen marjojen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämän paahtovanukkaan nostaa pari pinnaa tavallista korkeammalle tahitivanilja. Limettisokeri vetää marjojen mehun ja maun pinnalle. Voit käyttää tähän vadelmia, mustikoita, mansikoita ja/tai karhunvatukoita, mutta marjat eivät saa olla liian kypsiä.

Kuudelle

  • 3,5 dl kerma
  • 1,5 dl maitoa
  • 1 tahitivaniljatanko (tai 2 tavallista)
  • 3/4 dl sokeria
  • 4 munankeltuaista
  • ½ dl sokeria
  • 2 limetin kuoret raastettuina
  • 6 dl sekoitus tuoreita marjoja
  • 3 rkl raakasokeria, cassonade

Lisäksi

  • 6 uuninkestävää annosvuokaa
  • (pieni kaasupoltin; ei välttämätön)

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 100 asteeseen. Sekoita kerma ja maito kattilassa. Halkaise ja raaputa siemenet vaniljatangosta ja laita sekä tanko että siemenet kermamaitoon, kiehauta. Nosta vaniljatanko keitoksesta. Sekoita keskenään munankeltuaiset ja 3/4 dl sokeria ja sekoita sitten lämmin kermamaito munaseokseen. Kaada seos annosvuokiin.

2. Aseta vuoat vesihauteeseen uuniin. Valmistumisaika riippuu mm. vuokien muodosta ja vaihtelee 45-60 minuuttiin. Ravista varovasti vuokia ja tarkista, ovatko vanukkaat hyytyneet. Laita valmiit vanukkaat vuokineen jääkaappiin 30-40 minuutiksi, kunnes ne ovat täysin jäähtyneet.

3. Sekoita ½ dl sokeria ja limetinkuoriraaste ja pyöritä koneella muutama minuutti, niin että seoksesta tulee vihreää murua. Puhdista marjat ja leikkaa mansikat lohkoiksi. Sekoita marjat limettisokerin kanssa.

4. Kuumenna uuni korkeimpaan mahdolliseen lämpötilaan ja laita grillivastukset päälle. Sirottele ohut kerros raakasokeria jokaisen vanukkaan päälle ja laita vuoat uuniin, niin että sokeri karamellisoituu. Ole tarkkana, ettei sokeri pala. Jos sinulla on pieni kaasupoltin, karamellisoit sokerin sillä uunin sijaan. Tuo paahtovanukkaat tarjolle ja marjasekoitus omassa vadissaan oheen.

Tuoreimmat aiheesta

Creme brulee