Crème brûlée limettisokeroitujen marjojen kera
Tämän paahtovanukkaan nostaa pari pinnaa tavallista korkeammalle tahitivanilja. Limettisokeri vetää marjojen mehun ja maun pinnalle. Voit käyttää tähän vadelmia, mustikoita, mansikoita ja/tai karhunvatukoita, mutta marjat eivät saa olla liian kypsiä.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Kuudelle
- 3,5 dl kerma
- 1,5 dl maitoa
- 1 tahitivaniljatanko (tai 2 tavallista)
- 3/4 dl sokeria
- 4 munankeltuaista
- ½ dl sokeria
- 2 limetin kuoret raastettuina
- 6 dl sekoitus tuoreita marjoja
- 3 rkl raakasokeria, cassonade
Lisäksi
- 6 uuninkestävää annosvuokaa
- (pieni kaasupoltin; ei välttämätön)
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 100 asteeseen. Sekoita kerma ja maito kattilassa. Halkaise ja raaputa siemenet vaniljatangosta ja laita sekä tanko että siemenet kermamaitoon, kiehauta. Nosta vaniljatanko keitoksesta. Sekoita keskenään munankeltuaiset ja 3/4 dl sokeria ja sekoita sitten lämmin kermamaito munaseokseen. Kaada seos annosvuokiin.
2. Aseta vuoat vesihauteeseen uuniin. Valmistumisaika riippuu mm. vuokien muodosta ja vaihtelee 45-60 minuuttiin. Ravista varovasti vuokia ja tarkista, ovatko vanukkaat hyytyneet. Laita valmiit vanukkaat vuokineen jääkaappiin 30-40 minuutiksi, kunnes ne ovat täysin jäähtyneet.
3. Sekoita ½ dl sokeria ja limetinkuoriraaste ja pyöritä koneella muutama minuutti, niin että seoksesta tulee vihreää murua. Puhdista marjat ja leikkaa mansikat lohkoiksi. Sekoita marjat limettisokerin kanssa.
4. Kuumenna uuni korkeimpaan mahdolliseen lämpötilaan ja laita grillivastukset päälle. Sirottele ohut kerros raakasokeria jokaisen vanukkaan päälle ja laita vuoat uuniin, niin että sokeri karamellisoituu. Ole tarkkana, ettei sokeri pala. Jos sinulla on pieni kaasupoltin, karamellisoit sokerin sillä uunin sijaan. Tuo paahtovanukkaat tarjolle ja marjasekoitus omassa vadissaan oheen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä