Crème caramel annosvuoissa
Tämä on yksi maailman rakastetuimpia jälkiruokia. Karamellisulaa pitää olla runsaasti vuoassa ja aitoa vaniljaa vanukkaassa. Vanukkaat kypsennetään vesihauteessa niin, että ne ovat juuri ja juuri hyytyneitä. Silloin niiden maku on yhtä suloisen pehmeä kuin rakenne.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 2 dl sokeria
- 3/4 dl vettä
- 1 vaniljatanko
- 4 dl maitoa
- 1 dl kuohukermaa
- 3 munaa
- 1 munankeltuainen
Lisäksi
- 4 pientä uuninkestävää annosvuokaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata sokeri hämmentäen puhtaassa ja kuivassa paistinpannussa. Lisää vesi ja keitä kauniinruskeaksi karamelliseokseksi. Jaa karamellisula heti keraamisiin vuokiin ja pyöritä vuokia niin, että vuokien sisus on kokonaan karamellisoitunut. Lämmitä karamellia välillä, jos se alkaa jähmettyä kesken työn.
2. Kiehauta maito ja kerma halkaistun vaniljatangon kanssa. Nosta kasari liedeltä ja ota vaniljatanko pois. Vatkaa munat ja keltuainen rikki. Kaada kermamaito munaseokseen koko ajan vatkaten.
3. Kaada seos karamellisoituihin vuokiin. Paista vanukkaita vesihauteessa uunissa, kunnes ne juuri alkavat hyytyä eli noin 30-40 minuuttia. Jäähdytä vanukkaat ja irrota terävällä pienellä veitsellä vanukkaiden reunat ympäriinsä ennen kuin kumoat vanukkaat jälkiruokalautasille.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku