Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Crème caramel annosvuoissa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on yksi maailman rakastetuimpia jälkiruokia. Karamellisulaa pitää olla runsaasti vuoassa ja aitoa vaniljaa vanukkaassa. Vanukkaat kypsennetään vesihauteessa niin, että ne ovat juuri ja juuri hyytyneitä. Silloin niiden maku on yhtä suloisen pehmeä kuin rakenne.

Neljälle

  • 2 dl sokeria
  • 3/4 dl vettä
  • 1 vaniljatanko
  • 4 dl maitoa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 3 munaa
  • 1 munankeltuainen

Lisäksi

  • 4 pientä uuninkestävää annosvuokaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata sokeri hämmentäen puhtaassa ja kuivassa paistinpannussa. Lisää vesi ja keitä kauniinruskeaksi karamelliseokseksi. Jaa karamellisula heti keraamisiin vuokiin ja pyöritä vuokia niin, että vuokien sisus on kokonaan karamellisoitunut. Lämmitä karamellia välillä, jos se alkaa jähmettyä kesken työn.

2. Kiehauta maito ja kerma halkaistun vaniljatangon kanssa. Nosta kasari liedeltä ja ota vaniljatanko pois. Vatkaa munat ja keltuainen rikki. Kaada kermamaito munaseokseen koko ajan vatkaten.

3. Kaada seos karamellisoituihin vuokiin. Paista vanukkaita vesihauteessa uunissa, kunnes ne juuri alkavat hyytyä eli noin 30-40 minuuttia. Jäähdytä vanukkaat ja irrota terävällä pienellä veitsellä vanukkaiden reunat ympäriinsä ennen kuin kumoat vanukkaat jälkiruokalautasille.

Tuoreimmat aiheesta

Creme caramel