Maitosuklaabunet
Bunet on italialainen paahtovanukas, vastaavanlainen kuin crème brûlée. Se maustetaan manteliliköörillä ja suklaalla. Tässä pohjoismaisessa versiossa käytämme maitosuklaata.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 3/4 liivatelehteä
- 2½ dl kuohukermaa
- 2 rkl sokeria
- 100 g maitosuklaata
- 12 sokeripalaa
- 3 rkl vettä
Tarjoiluun
- kermavaahtoa
- hedelmiä tai marjoja
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sulata sokeripalat paistinpannussa miedolla lämmöllä. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi, teenväriseksi karamelliksi. Kaada karamelli annosvuokiin ja pyöritä vuokia niin, että karamelli levittyy myös reunoille.
2. Liota liivatelehteä kylmässä vedessä viisi minuuttia. Rouhi suklaa. Keitä kermaa ja sokeria kokoon, kunnes nestettä on kaksi desilitraa. Pane suklaa ja liivate kulhoon, kaada päälle keitetty kerma ja sekoita täysin tasaiseksi. Täytä vuoat taikinalla.
3. Paista vuokia vesihauteessa uunissa 30-40 minuuttia, kunnes munataikina on juuri ja juuri hyytynyt. Jäähdytä vuoat. Irrota vanukas reunoistaan terävällä veitsellä ennen sen kumoamista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku