Crème caramel
Créme caramelissa eli paahtovanukkaassa kastikkeen sokeri karamellisoidaan. Tarjoile joko suoraan kulhosta tai kumoa lautaselle.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 3 dl kahvikermaa
- 3 dl maitoa
- 5 kananmunaa
- 1 ½ rkl vaniljasokeria
Karamelli
- 2 dl sokeria
- 3 rkl vettä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata sokeri kuivalla paistinpannulla. Kaada vesi pannulle ja sekoita huolellisesti. Sokerin pitää värjäytyä teenväriseksi, se ei saa palaa. Lämmitä 4 annoskulhoa. Kaada sokerikaramelli kulhoihin niin että koko sisäpinta saa kuorrutteen.
2. Kuumenna maito ja kerma kiehuvaksi. Vatkaa munat ja vaniljasokeri kulhossa. Kaada kuuma kermamaito munaseokseen samalla vatkaten. Siivilöi seos.
3. Kaada munaseos annoskulhoihin. Peitä foliolla. Paista vesihauteessa n. 50 minuuttia. Tarjoile hieman jäähtyneinä tai jäähdytä kokonaan ja pidä kylmässä tarjoiluun asti. Irrota vanukkaat veitsellä karamellikuoren ympäriltä. Laita lautanen vuoan päälle ja käännä ylösalaisin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka