Lakkajäädyke

Tämä on oikein juhlava jälkiruoka. Lakat voit korvata vadelmilla tai karhunvatukoilla.

Kuudelle

  • ¾ dl kidesokeria
  • 1 dl vettä tai makeuttamatonta marjalientä
  • ½ vaniljatanko
  • 3 munankeltuaista
  • 5 dl marjoja
  • 3 dl kuohukermaa
  • halutessasi 3 liivatelehteä

Valmistusohje

1. Kuumenna sokeri ja vesi kiehuvaksi kattilassa. Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan ja raaputa siemenet kattilaan, lisää myös itse tanko.

2. Vatkaa keltuaiset voimakkaasti kulhossa ja lisää kiehuva liemi vähän kerrallaan samalla vatkaten. Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna samalla vatkaten kunnes seos paksunee. Poimi vaniljatanko kattilasta ja anna seoksen jäähtyä.

3. Vatkaa kerma ja kääntele se munaseokseen. Lisää lakat ja kaada massa vuokaan, joka kestää pakastamista. Peitä muovikelmulla ja pakasta vähintään 5-6 tuntia. Jäädykkeestä tulee jäätelömäistä.

4. Kasta vuoan alapuoli nopeasti kuumaan veteen ja kumoa jäädyke jäähdytetylle vadille. Koristele lakoilla.

5. Jos haluat jäädykkeestä kiinteämmän, voit lisätä siihen liivatetta: Liota ensin liivatteet kylmässä vedessä, purista niistä liika vesi pois ja sulata ne miedoimmalla lämmöllä kattilassa. Sekoita liivatteet munaseokseen ennen kuin kaadat sen vuokaan.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.