Vaniljainen crème caramel

Resepti: Nicolas Thieulon

Ainekset

  • 1 vaniljatanko
  • 1 l maitoa
  • 200 g sokeria
  • ½ tl sitruunamehua (Limmi)
  • 2 rkl vettä
  • 8 munaa

Valmistusohje

Halkaise vaniljatanko pitkittäin kahtia ja laita se kattilaan yhdessä maidon kanssa. Kiehauta ja nosta kattila liedeltä. Anna maustua.

Yhdistä vesi, sitruunamehu ja puolet sokerista pieneen kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä kunnes liemi on kullanruskeaa. Kaada kullanruskea sokeriliemi uunivuokaan (2 l) ja kallistele siten että karamelliliemi valuu reunoille ja peittää pohjan.

Riko munat isoon kulhoon ja lisää loput sokerista. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää joukkoon maustettu maito. Siivilöi munamaito vuokaan.

Kypsennä vanukasta vesihauteessa 170-asteisessa uunissa tunnin ajan. Nosta vuoka vesihauteesta ja anna jäähtyä.

Kumoa vanukas tarjoiluvadille ja tarjoile huoneenlämpöisenä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.