Vaniljainen crème caramel
Resepti: Nicolas Thieulon
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 vaniljatanko
- 1 l maitoa
- 200 g sokeria
- ½ tl sitruunamehua (Limmi)
- 2 rkl vettä
- 8 munaa
Valmistusohje
Halkaise vaniljatanko pitkittäin kahtia ja laita se kattilaan yhdessä maidon kanssa. Kiehauta ja nosta kattila liedeltä. Anna maustua.
Yhdistä vesi, sitruunamehu ja puolet sokerista pieneen kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä kunnes liemi on kullanruskeaa. Kaada kullanruskea sokeriliemi uunivuokaan (2 l) ja kallistele siten että karamelliliemi valuu reunoille ja peittää pohjan.
Riko munat isoon kulhoon ja lisää loput sokerista. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää joukkoon maustettu maito. Siivilöi munamaito vuokaan.
Kypsennä vanukasta vesihauteessa 170-asteisessa uunissa tunnin ajan. Nosta vuoka vesihauteesta ja anna jäähtyä.
Kumoa vanukas tarjoiluvadille ja tarjoile huoneenlämpöisenä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka