Croque Monsieur ja Madame
Julkaistu
Croque Monsieur on lämmin juusto-kinkkuvoileipä. Vaihda kinkku pekoniin ja saat Croque Madamen. Tarjoile välipalana, lounaana tai illallisena olutlasillisen kera.
Neljälle
- 4 isoa leipäviipaletta
- margariinia leipien voiteluun
- 12 ohutta siivua keittokinkkua
- 4 dl juustoraastetta
- 8 tomaattiviipaletta
- dijonsinappia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Voitele leivät ohuelti margariinilla. Voitele päälle hieman dijonsinappia.
2. Laita 3 kinkkuviipaletta jokaisen leivän päälle. Ripottele päälle juustoraaste ja asettele päällimmäiseksi tomaattiviipaleet.
3. Gratinoi voileipiä uunissa 6 minuuttia tai kunnes juusto on saanut kauniin värin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku