Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Croque Monsieur ja Madame

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Croque Monsieur on lämmin juusto-kinkkuvoileipä. Vaihda kinkku pekoniin ja saat Croque Madamen. Tarjoile välipalana, lounaana tai illallisena olutlasillisen kera.

Neljälle

  • 4 isoa leipäviipaletta
  • margariinia leipien voiteluun
  • 12 ohutta siivua keittokinkkua
  • 4 dl juustoraastetta
  • 8 tomaattiviipaletta
  • dijonsinappia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Voitele leivät ohuelti margariinilla. Voitele päälle hieman dijonsinappia.

2. Laita 3 kinkkuviipaletta jokaisen leivän päälle. Ripottele päälle juustoraaste ja asettele päällimmäiseksi tomaattiviipaleet.

3. Gratinoi voileipiä uunissa 6 minuuttia tai kunnes juusto on saanut kauniin värin.

Tuoreimmat aiheesta

Croque Monsieur