Croque Monsieur
Maailmankuulu voileipä, johon ei koskaan kyllästy.
4 kpl
- 8 viipaletta vaaleaa leipää, ei liian paksuja
- 4 viipaletta keitto- tai savukinkkua
- vaaleaa dijonsinappia
- 4 viipaletta juustoa
- 1 kananmuna
- 3-4 dl maitoa
Valmistusohje
1. Voitele leivät kevyesti. Laita neljälle viipaleelle kinkkua, levitä päälle hieman sinappia ja peitä juustolla sekä lopuilla leivillä, voipuoli alaspäin.
2. Vatkaa muna ja maito, kääntele leivät nopeasti seoksessa ilman että ne kastuvat täysin.
3. Paista leivät rapeiksi pannulla voissa tai laita ne voileipägrilliin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku