Maukas sillivoileipä
Jäikö viikonlopusta yli silliä, keitettyjä perunoita, kermaviiliä ja muutama leipäviipale? Hyvä. Tarjoile silloin näitä maukkaita sillivoileipiä, jotka ovat kuin tehtyjä syötäväksi kylmän olutlasillisen kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 4 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
- 4 keitettyä perunaa
- 4 matjesfileetä
- 3 dl kermaviiliä
- 4 rkl tavallista sinappia
- 3 rkl voita tai margariinia
- 1 nippu ruohosipulia
- 4 tomaattia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Leikkaa leipäviipaleista reunat pois.
2. Laita leiville kylmää, viipaloitua perunaa.
3. Paloittele matjesfileet ja asettele perunoiden päälle.
4. Sekoita kermaviili, sinappi ja hienonnettu ruohosipuli, kaada leiville.
5. Sulata voi ja kaada hieman jokaiselle voileivälle. Gratinoi uunissa 7-8 minuuttia. Koristele lautaset tomaattilohkoin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"