Lämmin munavoileipä
Milloin ei lämmin munavoileipä kävisi: ilta- tai välipalaksi, lauantain aamiaisella... Majoneesipeitto nostaa makua ja tuo juhlavuutta.
Neljälle
- 4 viipaletta vaaleaa leipää
- 4 rkl sulatejuustoa
- 2 tl dijonsinappia
- 4 viipaletta savukinkkua
- 4 pehmeäksi keitettyä munaa
- 4 rkl majoneesia
- 3/4 dl juustoraastetta
- 2 munanvalkuaista
- kovana vaahtona
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paahda leivät. Sekoita sulatejuusto ja sinappi ja levitä leiville. Aseta leivät leivinpaperille uunipellille.
2. Laita leiville kinkkuviipale ja keitetty muna. Sekoita majoneesi ja juustoraaste ja kääntele joukkoon kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset.
3. Levitä seos munaleiville ja gratinoi uunissa noin 10 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka