Farangin karamellipossu valmistuu näin:
Päivä 1
Karamellipossun valmistus aloitetaan päivää ennen sen tarjoilua.
- Valmista possu: kiehauta kaikki haudutusliemen aineet yhdessä kattilassa kunnolla, lisää kokonainen possunniska liemeen ja hauduta kattilassa tai uunivuoassa uunissa noin 160 asteessa 3‒4 tuntia, kunnes liha on pehmeää ja ylikypsää.
- Nosta liha jäähtymään ja etsi astia, johon voit säilöä lihan ja laittaa sen kevyen painon alle yön yli. Siivilöi liemi, jäähdytä ja säilytä eri astiassa.
Päivä 2
- Aloita karamellin valmistuksella: kuori hyytynyt rasva liemen päältä ja mittaa kattilaan tarvittava neste, lisää siihen anis ja cassia. Kiehauta ja laita sivuun.
- Mittaa kattilaan sokeri ja vesi ja aloita hiljalleen lämmittäen, jotta sokeri sulaa. Kuumenna, kunnes sokeri alkaa karamellisoitua. Se on karamellisoitunut, kun se alkaa tummua ja tuoksua paahtuneelta.
- Lisää liemi karamellin joukkoon varoen ja kantta kilpenä käyttäen, karamelli kuplii alkuun voimakkaasti ja on erittäin kuumaa. Kiehauta seos, jolloin se muuttuu paksuksi karamelliksi.
- Paloittele possu arpakuution kokoisiksi paloiksi ja lämmitä öljy 170 asteeseen. Friteeraa paloja öljyssä, kunnes ne ovat kullanruskeita, nostele sitten pois ja valuta niistä ylimääräinen öljy. Yhdistä kulhossa possu, osa karamellista, tilkka riisietikkaa, viipaloidut chilirenkaat, korianteri ja molemmat rapeat sipulit.
- Annostele kulhoon ja tarjoile Jasmiiniriisin kanssa.