Farangin karamellipossu eli rapeaa possua, palmusokerikaramellia ja riisiviinietikkaa
Farangin karamellipossu on jo legenda! Tämän ravintola Farangin koukuttavan hyvän possuannoksen voit valmistaa myös kotona. Se vaatii hieman aikaa ja vaivaa, mutta lopputulos palkitsee taatusti.
Ainekset
- 500 g possun niskaa
- 2 l kasvisöljyä
Lihan haudutusliemi
- 1 l vettä
- 1 kpl valkosipulinkynsi
- 1kpl inkivääri
- 1 kpl korianterinjuuri
- 2 kpl valkopippuria
- 10 cm pala cassian kuorta
- 4 kpl tähtianista
- 1 dl sokeria
- 2 dl valkoviiniä
- 4 dl kevyt soijakastiketta
- 1/2 dl ketjap manis -soijakastiketta
- 1 dl osterikastiketta
Possukaramelli
- 400 g palmusokeria
- 4 kpl tähtianista
- 10 cm pala cassian kuorta
- 2 1/2 dl lihan haudutuslientä
- 1 dl vettä
Lisäksi
- 2 rkl paahdettua rapeaa valkosipulia
- 4 rkl paahdettua rapeaa salottisipulia
- 1 punainen chili, renkaiksi leikattuna
- 3 rkl valkoista riisiviinietikkaa
- 1 dl korianterin lehti.
Valmistusohje
Farangin karamellipossu valmistuu näin:
Päivä 1
Karamellipossun valmistus aloitetaan päivää ennen sen tarjoilua.
- Valmista possu: kiehauta kaikki haudutusliemen aineet yhdessä kattilassa kunnolla, lisää kokonainen possunniska liemeen ja hauduta kattilassa tai uunivuoassa uunissa noin 160 asteessa 3‒4 tuntia, kunnes liha on pehmeää ja ylikypsää.
- Nosta liha jäähtymään ja etsi astia, johon voit säilöä lihan ja laittaa sen kevyen painon alle yön yli. Siivilöi liemi, jäähdytä ja säilytä eri astiassa.
Päivä 2
- Aloita karamellin valmistuksella: kuori hyytynyt rasva liemen päältä ja mittaa kattilaan tarvittava neste, lisää siihen anis ja cassia. Kiehauta ja laita sivuun.
- Mittaa kattilaan sokeri ja vesi ja aloita hiljalleen lämmittäen, jotta sokeri sulaa. Kuumenna, kunnes sokeri alkaa karamellisoitua. Se on karamellisoitunut, kun se alkaa tummua ja tuoksua paahtuneelta.
- Lisää liemi karamellin joukkoon varoen ja kantta kilpenä käyttäen, karamelli kuplii alkuun voimakkaasti ja on erittäin kuumaa. Kiehauta seos, jolloin se muuttuu paksuksi karamelliksi.
- Paloittele possu arpakuution kokoisiksi paloiksi ja lämmitä öljy 170 asteeseen. Friteeraa paloja öljyssä, kunnes ne ovat kullanruskeita, nostele sitten pois ja valuta niistä ylimääräinen öljy. Yhdistä kulhossa possu, osa karamellista, tilkka riisietikkaa, viipaloidut chilirenkaat, korianteri ja molemmat rapeat sipulit.
- Annostele kulhoon ja tarjoile Jasmiiniriisin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"