Kassleria chutneyn ja lohkoperunoiden kera
Oikeat lisukkeet tekevät tavallisesta kasslerista todellisen juhla-aterian. Tuoreista hedelmistä tehty chutney sopii erityisen hyvin porsaanlihan lisukkeeksi. Marinoimalla kasslerista saa vieläkin maukkaampaa. Tarjoile lisänä rapeakuorisia lohkoperunoita.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 4 kasslerviipaletta
Marinadi
- ½ dl punaviiniä
- 2 rkl soijaa
- 1 tl kuivattua oreganoa
- ½ tl suolaa
- 1 valkosipulinkynsi
Chutney
- 1 sipuli
- 1 omena
- 1 rkl öljyä
- 1 tl currya
- 1 kiivi
- 1 dl rusinoita
Lohkoperunat
- 1 kg perunoita
- 1/4 dl neutraalinmakuista öljyä
- 25 g voita
- ½ tl suolaa
Valmistusohje
1. Sekoita viini, soija, oregano ja suola, puserra liemeen valkosipuli. Sivele marinadia lihaviipaleiden kummallekin puolelle ja anna marinoitua tunnin. Grillaa kassleria 3-4 minuuttia kummaltakin puolelta.
2. Kuori ja lohko perunat. Keitä 2-3 minuuttia kevyesti suolatussa vedessä. Valuta vesi perunoista ja kuivaa ne hyvin keittiöpyyhkeeseen. Laita perunalohkot uunipellille, lisää öljy ja voi. Paista 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia tai kunnes perunat ovat kullankeltaisia ja rapeita. Mausta suolalla.
3. Chutney: Kuori ja hienonna sipuli ja hienonna omena. Kuullota omenaa ja sipulia öljyssä muutaman minuutin. Lisää curry. Kuutioi kiivi ja lisää se ja rusinat. Tarjoa lämpimänä tai kylmänä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"