Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Leivitettyä kassleria tomaattikastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tomaattikastike sopii tavattoman hyvin yhteen sianlihan kanssa. Tässä reseptissä kassler paneroidaan ohuelti ja tarjoillaan tomaattikastikkeen, kuullotettujen vihannesten ja perunamuhennoksen kera.

4 annosta

  • 4 kasslerviipaletta
  • suolaa ja pippuria
  • 1 kananmuna
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl korppujauhoja

Tomaattikastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl tomaattipyreetä
  • 5 dl kasvislientä
  • timjamia
  • suolaa ja pippuria

Vihannekset

  • ½ punainen paprika
  • ½ keltainen paprika
  • ½ vihreä paprika
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 dl hillosipuleita

Tarjoiluun

  • perunamuhennosta

Valmistusohje

1. Tomaattikastike: Sulata voi kattilassa. Siirrä kattila levyltä ja vatkaa jauhot voihin. Pane kattila takaisin levylle ja kaada joukkoon lihalientä vähän kerrallaan. Lisää tomaattipyree. Mausta timjamilla, suolalla ja pippurilla.

2. Nuiji kasslerviipaleet. Vatkaa muna. Pane matalille lautasille jauhoja ja korppujauhoja, molemmat eri lautasille. Pyöräytä kasslerviipaleita ensin jauhoissa, sitten kananmunassa ja viimeiseksi korppujauhoissa. Paista viipaleita voissa matalalla lämmöllä, noin neljä minuuttia kummaltakin puolelta.

3. Vihannekset: Suikaloi paprika ja kesäkurpitsa. Kuullota vihanneksia voissa ja sekoita sitten mukaan hillosipuli. Tarjoile kassler tomaattikastikkeen, kuullotettujen vihannesten ja perunamuhennoksen kera.

Tuoreimmat aiheesta

Kassler