Kassleria ja purjokermaa
Kassler kuuluu keittiön erinomaisiin perusraaka-aineisiin - vaikka tämän reseptin ideana on itse asiassa purjokerma. Tämä yksinkertaiselta vaikuttava lisäke sopii nimittäin täydellisesti myös kaiken savustetun ruoan kanssa. Niin savustettu kala kuin lihakin tarvitsee jotain miedon kermaista makua koristamaan.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 8 kasslerviipaletta
- grilliöljyä
Purjokerma
- 2 purjosipulia
- 3 dl kuohu- tai ranskankermaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Sivele kasslerviipaleet grilliöljyllä ja grillaa niitä 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta.
2. Huuhtele purjo ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Kiehauta purjo ja kerma ja anna kiehua 3-4 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Tarjoile grillatun kasslerin ja keitettyjen uusien perunoiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa