Kassleria ja purjokermaa

Kassler kuuluu keittiön erinomaisiin perusraaka-aineisiin - vaikka tämän reseptin ideana on itse asiassa purjokerma. Tämä yksinkertaiselta vaikuttava lisäke sopii nimittäin täydellisesti myös kaiken savustetun ruoan kanssa. Niin savustettu kala kuin lihakin tarvitsee jotain miedon kermaista makua koristamaan.

4 annosta

  • 8 kasslerviipaletta
  • grilliöljyä

Purjokerma

  • 2 purjosipulia
  • 3 dl kuohu- tai ranskankermaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Sivele kasslerviipaleet grilliöljyllä ja grillaa niitä 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta.

2. Huuhtele purjo ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Kiehauta purjo ja kerma ja anna kiehua 3-4 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Tarjoile grillatun kasslerin ja keitettyjen uusien perunoiden kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.