Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kassleria ja purjokermaa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kassler kuuluu keittiön erinomaisiin perusraaka-aineisiin - vaikka tämän reseptin ideana on itse asiassa purjokerma. Tämä yksinkertaiselta vaikuttava lisäke sopii nimittäin täydellisesti myös kaiken savustetun ruoan kanssa. Niin savustettu kala kuin lihakin tarvitsee jotain miedon kermaista makua koristamaan.

4 annosta

  • 8 kasslerviipaletta
  • grilliöljyä

Purjokerma

  • 2 purjosipulia
  • 3 dl kuohu- tai ranskankermaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Sivele kasslerviipaleet grilliöljyllä ja grillaa niitä 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta.

2. Huuhtele purjo ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Kiehauta purjo ja kerma ja anna kiehua 3-4 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Tarjoile grillatun kasslerin ja keitettyjen uusien perunoiden kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Kassler