Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Grillattua parsaa, vegemajoneesia ja uppomunia

parsa
Julkaistu 26.04.2017 07:56

MTV LIFESTYLE

Huomenta Suomen Makujen aamu -ohjelmassa Marcos Gois loihtii herkullisen parsa-annoksen. Parsojen kyytipoikana tarjottava herkullinen vegemajoneesi tai tuttavallisemmin vegeneesi saattaa olla jopa normimajoneesia herkullisempaa!

Ainekset

  • 4 annosta

Parsa

  • 500g vihreää parsaa
  • vettä

Vegemajoneesi

  • 300 g pehmeää maustamatonta tofua (esim. Jalotofu)
  • 2 dl rypsiöljyä
  • 2 tl suolaa
  • 1/2 sitruunan kuori ja mehu
  • 1 raastettu valkosipulin kynsi

Uppomuna

  • n. 2 l vettä
  • n. 1 dl väkiviinaetikkaa
  • 4 kananmunaa

Vinegrette

  • 1 dl rypsiöljy
  • 1 dl punaviinietikka
  • 1 tl suola
  • 2 rkl hunaja
  • 2 rkl Dijon-sinappia

Valmistusohje

Nuorta ja ohutta parsaa ei tarvitse kuoria. Paksummiksi kasvaneet parsat kannattaa kuoria ohuelti nupusta tyveen päin.

Kiehauta kattilassa vettä ja keitä parsoja nopeasti noin 30 sekuntia. Jäähdytä kylmässä vedessä ja kuivaa hyvin. Kuumenna parila- tai paistinpannu kuumaksi, paista parsoja kummaltakin puolelta pari minuuttia, kunnes niissä on kaunis grillattu pinta. 

Valuta tofusta ylimääräiset nesteet pois lävikössä. Laita tofu korkeareunaiseen astiaan tai kulhoon ja sekoita se sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää öljyä ohuena nauhana pikkuhiljaa niin, että majoneesi alkaa saostua ja muuttua tasaiseksi. Lisää loppuöljy ja mausteet. Tarkista maku.

Kiehauta korkeareunaisessa paistinpannussa pari litraa vettä, anna kiehua muutama minuutti (tämä vaihe poistaa ylimääräisen hapen vedestä, joka parantaa uppomunan rakennetta). Lisää etikka. Riko kananmunat neljään juomalasiin. Lisää kananmunat yksitellen veteen. 

Keitä 2–3 minuuttia ja nosta tämän jälkeen uppomunat pois vedestä reikäkauhalla talouspaperin päälle hetkeksi valumaan. Jos et käytä uppomunia heti, ne säilyvät hyvin kylmässä vedessä 

Sekoita vinegretten ainekset kulhossa tasaiseksi kastikkeeksi ja kääntele parsat kastikkeessa.

Kokoa lautasille parsaa, vegemajoneesia, uppomunat ja viimeistele vinegrettellä.

Tuoreimmat aiheesta

Parsaviikot