Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Gluteeniton maalaisvuokaleipä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 1 pkt (500 g) Semper Maalaisleipä jauhoseosta- pakkauksessa on mukana pussi kuivahiivaa!
  • 4 dl lämmintä vettä (40 °C)
  • 1/2 dl oliiviöljyä

Valmistusohje

Mittaa lämmin vesi ja öljy kulhoon ja sekoita. Lisää Maalaisleipä jauhoseos ja siihen sekoitettua kuivahiiva.

Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja laita se voideltuun, hyvin lämpöä siirtävään foliovuokaan (1,5 l). Kohota leipä peitettynä (voit peittää taikinakulhon esim. muovikelmulla) lämpimässä paikassa 30 min.

Paista 250 °C:ssa n. 20 minuuttia.

Kumoa valmis leipä alustalle ja anna jäähtyä tunnin ajan ennen leikkaamista. Leikkaa leipä sahalaitaisella veitsellä.

Gluteeniton maalaislimppu:

Jos haluat leipoa vuokaleivän asemasta limpun vähennä taikinan vesimäärä 3,5 dl:aan. Maalaisleipäjauhoseoksesta tehdyt taikinat ovat hyvin leipoutuvia!

Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille. Muotoile taikinasta pyöreä leipä. Peitä liinalla ja anna kohota 30 minuuttia. Tee pintaan viiltoja terävällä veitsellä. Paista 250 ˚C:ssa 25 minuuttia. Anna leivän jäähtyä hyvin ennen tarjoamista.

Tuoreimmat aiheesta

Leipä