Gluteeniton maalaisvuokaleipä
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 pkt (500 g) Semper Maalaisleipä jauhoseosta- pakkauksessa on mukana pussi kuivahiivaa!
- 4 dl lämmintä vettä (40 °C)
- 1/2 dl oliiviöljyä
Valmistusohje
Mittaa lämmin vesi ja öljy kulhoon ja sekoita. Lisää Maalaisleipä jauhoseos ja siihen sekoitettua kuivahiiva.
Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja laita se voideltuun, hyvin lämpöä siirtävään foliovuokaan (1,5 l). Kohota leipä peitettynä (voit peittää taikinakulhon esim. muovikelmulla) lämpimässä paikassa 30 min.
Paista 250 °C:ssa n. 20 minuuttia.
Kumoa valmis leipä alustalle ja anna jäähtyä tunnin ajan ennen leikkaamista. Leikkaa leipä sahalaitaisella veitsellä.
Gluteeniton maalaislimppu:
Jos haluat leipoa vuokaleivän asemasta limpun vähennä taikinan vesimäärä 3,5 dl:aan. Maalaisleipäjauhoseoksesta tehdyt taikinat ovat hyvin leipoutuvia!
Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille. Muotoile taikinasta pyöreä leipä. Peitä liinalla ja anna kohota 30 minuuttia. Tee pintaan viiltoja terävällä veitsellä. Paista 250 ˚C:ssa 25 minuuttia. Anna leivän jäähtyä hyvin ennen tarjoamista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku