Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Gluteeniton välimeren limppu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 1 pkt (500 g) Semper Maalaisleipä jauhoseosta (sisältää pussin kuivahiivaa)
  • 3,5 dl vettä (40˚C)
  • 1 pkt Arla Apetina fetajuustokuutioita öljyssä (150 g)

Valmistusohje

Laita Maalaisleipä jauhoseos ja kuivahiiva kulhoon (säästä 1 dl jauhoseosta leipomiseen). Lisää vesi ja huoneenlämpöinen fetajuusto öljyn ja mausteiden kera. Sekoita taikina tasaiseksi. Laita löysähkö taikina jauhotetun leivinpaperin päälle pellille ja muotoile siitä pitkänomainen limppu. Käsien kostuttaminen vedellä helpottaa limpun muotoilua.

Kohota lämpimässä paikassa 30 minuuttia. Tee leivän pintaan muutama vaakasuuntainen viilto. Paista 250 ˚C:ssa 20 minuuttia. Anna leivän jäähtyä ennen leikkaamista.

Tuoreimmat aiheesta

Leipä