Gluteeniton välimeren limppu
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 pkt (500 g) Semper Maalaisleipä jauhoseosta (sisältää pussin kuivahiivaa)
- 3,5 dl vettä (40˚C)
- 1 pkt Arla Apetina fetajuustokuutioita öljyssä (150 g)
Valmistusohje
Laita Maalaisleipä jauhoseos ja kuivahiiva kulhoon (säästä 1 dl jauhoseosta leipomiseen). Lisää vesi ja huoneenlämpöinen fetajuusto öljyn ja mausteiden kera. Sekoita taikina tasaiseksi. Laita löysähkö taikina jauhotetun leivinpaperin päälle pellille ja muotoile siitä pitkänomainen limppu. Käsien kostuttaminen vedellä helpottaa limpun muotoilua.
Kohota lämpimässä paikassa 30 minuuttia. Tee leivän pintaan muutama vaakasuuntainen viilto. Paista 250 ˚C:ssa 20 minuuttia. Anna leivän jäähtyä ennen leikkaamista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku